21.10.2016 9:18

Χαμόγελα ικανοποίησης και χαράς

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΌ ΤΟ «ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ»

Με μια καρδιά πλημμυρισμένη από όμορφα  συναισθήματα αποχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης οι θεατές του Ομηρείου, που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την εξαίσια από κάθε άποψη παράσταση των παιδιών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

«Το νησί των συναισθημάτων», συγκίνησε και καθήλωσε το κοινό ενώ τα 29 συμμετέχοντα παιδιά απέδειξαν  σε όλους εμάς ότι καμία ειδική ικανότητα δεν τους εμποδίζει να είναι εκφραστικοί και δημιουργικοί.

Η σωστή προετοιμασία έφερε την αρτιότητα

Η παράσταση ήταν άρτια οργανωμένη, με πανέμορφα σκηνικά και κοστούμια, εξαιρετικές ερμηνείες από τα παιδιά, απόρροια  της πολύμηνης προετοιμασίας  τους  και θαυμάσια αφήγηση από την Γιάννα Φαφαλιού που συμμετείχε ως εθελόντρια.

Το «νησί των συναισθημάτων»  είναι ένα έργο του Χορχέ Μπουκάι που αναφέρεται στην αξία των συναισθημάτων. Η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ελένη Πετράκη μιλώντας στον «π» υπογράμμισε ότι οι παραστάσεις αυτές αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών και η συμμετοχή τους σε αυτές τους δίνει χαρά και ικανοποίηση. « Απαιτείται μεγάλο διάστημα για να γίνει σωστή προετοιμασία. Φανταστείτε ότι 12 μήνες τώρα ασχολούμαστε με το στήσιμο της παράστασης. Εξάλλου το έχουμε εντάξει και στις εκπαιδευτικές μας δράσεις γιατί τα παιδιά βοηθάει τα παιδιά στην εκφραστικότητα και δημιουργικότητα τους», είπε η Ελένη Πετράκη συμπληρώνοντας ότι όλα τα μέλη του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ δούλεψαν σκληρά για να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα. « Τα παιδιά μας έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους και χαίρομαι γιατί το ευχαριστήθηκαν. Επίσης η ανταπόκριση του κόσμου μας συγκίνησε αφού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Από τα σκηνικά μέχρι τα κοστούμια και τον φωτισμό, όλα έγιναν από το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ».

Η παράσταση των 29 παιδιών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ όμως δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί δίχως την πολύτιμη βοήθεια τόσο του προσωπικού του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ όσο και των εθελοντών.

Συντελεστές:

Ελένη Πετράκη(κοινωνική λειτουργός ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ), Ελένη Ποδια(Κοινωνική φροντίστρια), Πηνελόπη Σπεντζούρη(ψυχολόγος), Αγγέλα Ξύδα(υπεύθυνη Κέντρου και γυμνάστρια), Μαριάνα Γεωργούλη(εκπαιδεύτρια υφαντικής), Κατερίνα Καλλίτση(Γενικών καθηκόντων), Ευανθία Μισετζή(Εκπαιδεύτρια κεριών), Δημήτρης Φουντούλης(εκπαιδευτής ξυλουργικής), Μάρκος Δαραλιώτης(οδηγός, υπεύθυνος για τις μεταφορές των παιδιών), Ευριδίκη Καραμανή(Κοινωνική Φροντίστρια).

Εθελοντές: Γιάννα Φαφαλιού(αφήγηση), Σαπφώ Βαριά(κοστούμια), Παναγιώτης Μαυράκης(Βίντεο), Μαρία Συρρή(αφίσα), Απόστολος Φλιούκας(φωτογραφίες), Παντελής Ποδιάς(επεξεργασία βίντεο). 

 

 

Οι φωτογραφίες είναι του Τόλη Φλιούκα

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ