16.9.2016 14:10

Φωτογραφικές δημιουργίες και έργα ζωγραφικής στο Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος"

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΩ/ΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΑΙΓΑΙΟΥ

Η αγάπη του για τη φωτογραφία αλλά και η επιθυμία του να στηρίξει  το έργο  της «Κιβωτού του Κόσμου-Αιγαίου», ώθησαν τον γνωστό αρχιτέκτονα Κων/νο Ανδρεάδη   να πραγματοποιήσει μια έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής με θέμα «Φωτογραφία και Ζωγραφική για τον άνθρωπο», αφιερωμένη στην Κιβωτό.

Ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, δραστηριοποιείται στον χώρο της αρχιτεκτονικής αλλά ασχολείται τα τελευταία χρόνια ερασιτεχνικά και με την φωτογραφία. « Η φωτογραφία είναι το χόμπι μου. Μου αρέσει πολύ να αποτυπώνω στιγμές, τοπία, πρόσωπα. Συνάμα όμως είμαι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα τόσο φιλανθρωπίας όσο και εθελοντικής προσφοράς. Για αυτό  και προσπαθώ με κάθε τρόπο  να στηρίζω όσους χρήζουν ανάγκης », αναφέρει στον «π» ο Κών/νος Ανδρεάδης , δικαιολογόντας την απόφασή του να διαθέσει όλα τα  έσοδα από την έκθεσή του στην Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου. «Όντας ευαισθητοποιημένος με τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης πολλών εκ των συνάνθρωπων μας, ανεξαιρέτου ηλικίας, φύλλου και εθνικοτήτων, αλλά και με το θεάρεστο έργο της φιλανθρωπίας που παρέχουν ευσεβείς άνθρωποι των καιρών μας, θέλησα με τον τρόπο και τις δυνάμεις μου να συνδράμω ενεργά στα έργα και ημέρες των ανθρώπων αυτών, που οικιοθελώς στηρίζουν και εμπνέουν ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ιδίως αυτές των παιδιών. Το έργο του Πάτερ Αντώνιου στη Χίο, τον οποίο δεν έχει τύχει να γνωρίσω ακόμη προσωπικά, αλλά και των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν σε αυτή του την προσπάθεια αποτέλεσε κίνητρο για αυτή μου την πρωτοβουλία και την προώθηση πράξης», σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης προσθέτοντας ότι στην έκθεση θα συμμετέχουν και οι ζωγράφοι  Ελένη Ντουρλουντάδου-Συκαλά και Δέσποινα Κουτσουράδη-Καραγιάννη. «Είχα συγκεντρώσει χιλιάδες φωτογραφίες τα τελευταία δύο χρόνια και δυσκολεύτηκα μέχρι να βρω αντιπροσωπευτικές για την έκθεση. Όσον αφορά τη συμμετοχή στην έκθεση της Ελένης και της Δέσποινας, οι καλλιτέχνιδες είναι φίλες μου επίσης ευαισθητοποιημένες σε θέματα φιλανθρωπίας και δέχθηκαν με χαρά να με βοηθήσουν», υπογράμμισε ο Κ. Ανδρεάδης.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα  στις 19:00 στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», θα έχει διάρκεια μέχρι 10 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει 20 φωτογραφίες και 20 έργα ζωγραφικής. Όλα τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν  στην Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου ενώ συνάμα θα υπάρχει και κουτί για την Κιβωτό, όπου ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει τον οβολό του.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ