4.8.2023 15:14

Εργαστήρι εισαγωγής στην αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών στα Καρδάμυλα - Βίντεο

Εργαστήριο με απλά μαθήματα εισαγωγής στην αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών, για ενήλικες που ενδιαφέρονται να μάθουν να διηγούνται με επιδεξιότητα, πραγματοποιείται από τις 20 μέχρι τις 22 Αυγούστου στους χώρους του Ξενώνα Σπήλια στα Άνω Καρδάμυλα και την πρώτη μέρα της β έναρξης των μαθημάτων, στις 9μμ στις 20 Αυγούστου στους χώρους του Ξενώνα σπήλια πραγματοποιείται παράσταση αφήγησης της με τίτλο ''Το φάντασμα της όπερας''.

Η Ανεζούλα Κατσιμπίρη (αφηγήτρια-ιστορήτρια και υπεύθυνη των εργαστηρίων αφήγησης), σε σχετική συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την έναρξη των εργαστηρίων και την παράσταση...και εξήγησε ότι η αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και για να το κάνει κανείς ωραία και αποτελεσματικά, καλό είναι να μάθει και ορισμένα πράγματα για την τέχνη της αφήγησης(πέρα από το έμφυτο ταλέντο που μπορεί να έχει)τώρα μάλιστα που γίνονται προσπάθειες(από τις ΚΟΙ.Ν.ΣΕΠ.) για να κατοχυρωθεί(ο αφηγητής-ιστορητής)ως επάγγελμα αναγνωρισμένο από το κράτος. 

Παραστάσεις με αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών(που δεν είναι μόνο για παιδιά)γίνονται συνέχεια, σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, σχολεία, πολιτιστικά δρώμενα, θεραπευτικά ιδρύματα κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι και ενήλικες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια εισαγωγής στην αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών στον Ξενώνα Σπήλια στα Άνω Καρδάμυλα μπορουν να δηλώσουν συμμετοχή με ένα τηλεφώνημα επικοινωνίας στο 6977668462 για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές.

Τα σεμιναριακά μαθήματα(περισσότερο πρακτικά και λιγότερο θεωρητικά)θα πραγματοποιούν για τρεις μέρες(από τις 20 έως τις 22 Αυγούστου)κάθε πρω'ί' από τις 10πμ έως τη 1μμ, η Ανεζούλα Κατσιμπίρη και καταξιωμένοι αφηγητές και αφηγήτριες(παραμυθούδες και παραμυθάδες με τέχνη)που θα έρθουν από την Αθήνα.  Την πρώτη μέρα το σεμινάριο θα ασχοληθεί με τους Μύθους του Αισώπου, τη δεύτερη μέρα με τα Μαγικά Παραμύθια(στοιχειά, δράκοι , πριγκίπισσες, αθάνατο νερό κλπ)και την τρίτη μέρα με τις ευτραπελες και εύθυμες ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα. Το κόστος για την παρακολούθηση των μαθημάτων αυτού του τριημέρου είναι 100 Ευρώ και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 19 Αυγούστου. Καλό θα είναι να δηλώσει συμμετοχή κανείς όσο το δυνατόν συντομότερα, γιατί ήδη κοντεύουν να συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις συμμετεχόντων.

Η παράσταση που θα γίνει το βράδυ της έναρξης των μαθημάτων 20 Αυγούστου στις 9μμ στα Ανω Καρδάμυλα στον Ξενώνα Σπήλια, ''Το φάντασμα της όπερας'', είναι παράσταση της Σμαράγδας Αποστολάτου(κείμενα και διασκευή), θα συνοδεύσει ο βιολί ο σολίστ βιολιού Ιλιριαν Μερσίλι και θα τραγουδήσει η δικιά μας(από τα Άνω Καρδάμυλα)υψίφωνος Αναστασία Φύσσα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ