1.9.2017 13:57

Ένας ανατρεπτικός χειμώνας για το Ομήρειο

Η μούχλα της ρουτίνας είχε εμποτίσει το οικοδόμημα του Ομηρείου. Το Πνευματικό μας Κέντρο τις τελευταίες δεκαετίες γνώριζες εκ των προτέρων τι και πότε είχε να σου πει. Τα κλασσικά του εργαστήρια, η Κινηματογραφική του Λέσχη, η παραχώρηση της αίθουσας του ανά εποχή στις ιδιωτικές σχολές χορού, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών σωματείων, στα έργα των θεατρικών ομάδων. Τα πάντα σε μια κουραστική νομοτέλεια, αδιάφορη και εξοντωτική για το απρόβλεπτο και νεοτεριστικό πνεύμα του πολιτισμού.

Εφέτος δοκιμάζεται μια νέα συνταγή. Το μυστικό βρίσκεται στη συνεργασία. Το πρόγραμμα πια δεν είναι πηγή έμπνευσης ενός ανδρός αρχής αλλά συλλογικής δουλειάς. Μέσα από αυτή γεννιούνται ιδέες, προκύπτει υγιής ανταγωνισμός έξυπνων προτάσεων. Ελήφθη η απόφαση το Ομήρειο να περιορίσει το ρόλο του ... νοικάρη ή του συνδιοργανωτή, να δοκιμάσει κατά πόσο αντέχει το δυσκολότερο ρόλο του παραγωγού.

Το «λεφτά δεν υπάρχουν» πλήττει τα τελευταία χρόνια κυρίαρχα τον χώρο του πολιτισμού. Η τόλμη της διοίκησης του Ομηρείου να υπερβεί τα καθιερωμένα αξίζει από όλους μας να υποστηριχτεί. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ