Πολιτισμός

24/10/16 11:05

τελ. ενημ.: 24/10/16 11:05

Ένα τριήμερο γεμάτο τέχνη

3Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΦΩΤΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ένα τριήμερο γεμάτο καλλιτεχνικές δράσεις, εργαστήρια και φωτομαραθώνιο θα είναι το Παρασκευοσαββατοκύριακο από τις 28-30 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Τεχνών του Δρόμου.

Το Φεστιβάλ Τεχνών Δρόμου της Χίου ξεκίνησε πριν τρία χρόνια  από τις Σχολικές Δραστηριότητες Δ.Δ. Εκπαίδευσης Χίου σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με τη συνεργασία και άλλων πολιτιστικών και μη φορέων. Φέτος το Φεστιβάλ Τεχνών του Δρόμου θα λάβει χώρα από τις 28-30 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εργαστήρια, τον πρώτο Φωτομαραθώνιο, προβολές βίντεο, παρουσιάσεις, διαλέξεις, εκθέσεις και δρώμενα από τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  

Οι εγγραφές για συμμετοχή στον πρώτο Φωτομαραθώνιο θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου σε χώρο που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι όπου θα δοθούν και τα θέματα του Φωτομαραθώνιου.

Τα θέματα αναμένεται να είναι τέσσερα και η έναρξη του Φωτομαραθώνιου θα γίνει στη 13:00 η ώρα του Σαββάτου και θα λήξει στη 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής.  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν στην επιτροπή τέσσερις συνολικά φωτογραφίες, μία για κάθε θέμα που θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί στη διάρκεια του 24ωρου φωτογραφικού διαγωνισμού.

Μετά από μία εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ChiosPhotoFestival & ChiosphotoMarathnon οι προκρινόμενες φωτογραφίες οι οποίες για είκοσι ολόκληρες ημέρες , θα είναι αναρτημένες στις προαναφερόμενες ηλεκτρονικές σελίδες και θα διεκδικούν την ψήφο του κοινού.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 25 Νοεμβρίου και  θα συμμετέχουν στη μεγάλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2017 στη Δημοτική Πινακοθήκη, σε συνεργασία με το Chios Nature. Επίσης το Δεκέμβριο θα απονεμηθούν στους  νικητές τα δώρα από την Fujifilm Hellas και τις εταιρείες Skiadopoulos LTD και Geramas.foto.
Το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών του Δρόμου Χίου αποτελεί συνδιοργάνωση του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του ChiosPhotoFestival, του Δήμου Χίου και με την υποστήριξη της Ornerakis Applied Arts

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση