Πολιτισμός

10/4/18 11:43

τελ. ενημ.: 10/4/18 11:50

Εγκαινιάζεται αύριο στο Ομήρειο η έκθεση βιβλίου των μαθητών του εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας

Έκθεση βιβλίου  των  μαθητών του εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου θα πραγματοποιηθεί  αύριο στις 19:00 στο  Ομήρειο στα πλαίσια των θεματικών αφιερωμάτων που έχουν ξεκινήσει στο κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα του νησιού  από πέρσι.

 Πρώτος δάσκαλος έως το 1999 του εργαστηρίου ήταν  ο αείμνηστος βιβλιοδέτης Δημήτρης Κρομμύδας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα διδάσκει σε αυτό ο βιβλιοδέτης Τέχνης, Κώστας Στείρος. Το Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου, απευθύνεται σε όλους όσους αρέσει το διάβασμα και κατ' επέκταση το Βιβλίο. Απευθύνεται  σε εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, βιβλιόφιλους, υπεύθυνους βιβλιοθηκών, τυπογράφους, συγγραφείς, εκδότες, φοιτητές.

Μέσα από τεχνικές και τρόπους που διδάσκονται στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας, θα μπορούν να έχουν το αγαπημένο τους βιβλίο, βιβλιοδετημένο και διακοσμημένο με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο.               

Οι βιβλιοδεσίες που θα εκτεθούν από το  Εργαστήρι του είναι: Miniature books, Ιαπωνική βιβλιοδεσία, Βέλγικη μυστική, Κόπτικη, Codex, Απλή πανόδετη και χαρτόδετη βιβλιοδεσία (γαλλική τεχνική), Δερματόδετη μπρατέλ και μωζαϊκ, Περγαμηνώα βιβλιοδεσία,  βιβλιοδεσία με Πάπυρο.

Συμμετέχουν με βιβλιοδεσίες τους 11παλιοί και νέοι μαθητές οι: Birgit Lutosch, Ελένη Κουμπιά, Σταυρούλα Επιτροπάκη, Φωτεινή Ζαριφοπούλου, Βασιλεία Βαμβούρη, Γιασεμή Αμπαζή, Ξένια Κορακάκη, Γιάννης Παληός, Γιώργος Στέλλας, Φώτης Φραγκάκης, Σπύρος Σπηλιόπουλος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι  την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση