Πολιτισμός

17/4/18 14:35

τελ. ενημ.: 17/4/18 14:38

«Διοικητικές σφραγίδες Χίου», το νέο βιβλίο των εκδόσεων «άλφα πι»

Περισσότερες από 600 αποτυπώσεις σφραγίδων της Συλλογής του Κώστα Στεφ. Κάββαδα περιλαμβάνονται στο βιβλίο των Διοικητικών Σφραγίδων Χίου(Ψαρών και Οινουσών) που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «άλφα πι». Πρόκειται για μία συλλογή 61 ετών του Κώστα. Στεφ. Κάββαδα, που ίδιος συνέλλεξε μεμε ενδιαφέρον και σεβασμό  προς τις πηγές της Ιστορίας των τριών Νησιών.

Μέσα από τις εικόνες των αποτυπώσεων αυτών, τα επεξηγηματικά  σχόλια και τις συνοδευτικές παρατηρήσεις, ξετυλίγονται πρόσωπα και γεγονότα που έχουν συμβάλει στην συγγραφή σελίδων Ιστορίας τού τόπου μας.

Στα 19 Κεφάλαια των Περιεχομένων,  ο αναγνώστης μπορεί να βρει πολλές σφραγίσεις και στοιχεία από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ναούς, Εταιρείες-Συντεχνίες, Συλλόγους, Δημόσιες Υπηρεσίες και άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις, που ζωντανεύουν τα παλαιά και νεώτερα χρόνια της Χιώτικης Κοινωνίας και των άλλων νησιών τού Νομού.

Με το απλό ύφος ιστόρησης και επισήμανσης για κάθε μία σφράγιση, γίνεται η μελέτη αυτή ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, που κρατά σ’ όλες τις σελίδες του αμείωτο το ενδιαφέρον, αυξάνοντας συγχρόνως τις γνώσεις κάθε ενδιαφερομένου, συλλέκτη ή μη, επάνω σ’ αυτήν την μορφή ιστορικοκοινωνικής ενημέρωσης.

Γι’ αυτά τα χαρακτηριστικά του κατατάσσεται στη Χιακή Βιβλιογραφία σαν μία πρωτότυπη και μοναδική στο θέμα της εργασία, κυρίως χάρις στον μεγάλο αριθμό σφραγίσεων που περιεσώθηκαν και καταχωρίσθηκαν στην Συλλογή τού συγγραφέα.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση