3.12.2023 8:04

Διεθνής αναγνώριση για τον χιώτικο οργανισμό σύγχρονης τέχνης DEO projects και τον ιδρυτή του Άκη Κόκκινο

Η επιτυχημένη έκθεση του καλοκαιριού, Το Παρελθόν είναι μια Ξένη Χώρα στα Οθωμανικά Λουτρά και το Τζαμί Χαμηδιέ, μια συνεργασία του οργανισμού DEO projects και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου που προσέλκυσε 8,910 επισκέψεις και παρουσιάστηκε στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου (από τους New York times, το ArtReview του Ηνωμένου Βασιλείου, και την National των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) ενέταξε, επίσημα πλέον, τη Χίο στον παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη. Ο οργανισμός μέσα στα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του με στόχο να ενισχύσει τον διεθνικό διάλογο και την πολιτισμική υποδομή του νησιού, έχει τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το ξεχωριστό μοντέλο και το αποτύπωμα του στο νησί.

Ο ιδρυτής του οργανισμού, Άκης Κόκκινος, προσκλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Βραζιλία από τον οργανισμό Latitude Brazil, και τον Οκτώβριο - Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη, από τον οργανισμό SAHA με την υποστήριξη της Artworks, προκειμένου να συνάψει συνεργασίες με καλλιτέχνες και πολιτιστικούς οργανισμούς από τις αντίστοιχες εικαστικές σκηνές όπου θα τροφοδοτήσουν το δημιουργικό πρόγραμμα της DEO projects στη Χίο τα επόμενα χρόνια.  

Τέλος, ο Άκης Κόκκινος θα μετακομίσει στην Νέα Υόρκη για 4 μήνες ξεκινώντας τον Δεκέμβριο του 2023 καθώς θα αποτελέσει τον πρώτο Fulbright υπότροφο σε παγκόσμιο επίπεδο που θα εκπονήσει επιμελητική έρευνα στο μουσείο Solomon R. Guggenheim.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ