15.6.2021 15:02

Δημοτική Επιτροπή «Χίος ‘21»: Έκθεση προσωπογραφιών και πινάκων στο λιμάνι

Με τίτλο: «Ο Φιλελληνισμός έχει όνομα»

Η Επιτροπή «Χίος ‘21» του Δήμου Χίου πραγματοποιεί έκθεση στο νότιο τμήμα του λιμανιού με τίτλο «Ο Φιλελληνισμός έχει όνομα».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Π. Καλογεράκης ανέφερε ότι αποτελείται από δυο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από προσωπικότητες συνοδευόμενα από κείμενα. Οι προσωπικότητες ποικίλουν και προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής, του στρατού, των τεχνών και των γραμμάτων.

Στο δεύτερο μέρος έχουν τοποθετηθεί  πίνακες ζωγράφων, Φιλελλήνων κατά τη διάρκεια του αγώνα ή και μετέπειτα. Οι πίνακες είναι τοποθετημένοι στο νότιο λιμενοβραχίονα. Με αυτόν τον τρόπο η Επιτροπή «Ελλάδα ’21» τιμά τους Φιλέλληνες που στάθηκαν αρωγοί στους αγώνες για Ελευθερία.

«Θα πρέπει να τους γνωρίσουμε από κοντά καθώς είναι και πολλοί άλλοι. Οι Φιλέλληνες είναι δεκάδες. Είναι ευκαιρία με τις καλοκαιρινές βόλτες να διαβάσουν οι πολίτες δυο λόγια για τους Φιλέλληνες» ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

Παράλληλα η Επιτροπή ετοιμάζει  άλλη μια έκθεση στο βόρεια τμήμα του λιμανιού με τίτλο «Οι Έλληνες ζωγραφίζουν την Επανάσταση του 1821». Η έκθεση θα είναι έτοιμη σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη σε μια εβδομάδα από σήμερα.

Έτσι ο κ. Καλογεράκης καλεί τους πολίτες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή:

«Προτρέπω και προσκαλώ τους συμπολίτες μας να έρθουν να δουν, να διαβάσουν και να μελετήσουν κάποια κομμάτια της ιστορίας που αφορούν τον Φιλλεληνισμό».

Τέλος η Επιτροπή «Ελλάδα ’21» ετοιμάζει εκδήλωση στις 2 Αυγούστου με στόχο να τιμήσουν τους Φιλέλληνες του σήμερα στην οποία θα παρουσιάσει και το επετειακό μετάλλιο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ