22.12.2022 15:43

Chios Lyrica- Εικαστικό ντοκιμαντέρ με αφορμή την μικρασιατική καταστροφή - Βίντεο

Η Χίος Λύρικα κάνει ένα νέο πρωτοποριακό άλμα στην πορεία της Χορωδιακής Τέχνης, δημιουργώντας ένα Εικαστικό έργο – Ντοκιμαντέρ, διάρκειας περίπου 1.30 ώρας, με τον τίτλο "Απέναντι", του οποίου όλα τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στην Χίο, με συνδυασμό αφήγησης από τον ίδιο τον συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη από το βιβλίο του 10.516 μέρες με θέμα την  ιστορική καθημερινότητα της Χίου κατά τα χρόνια της Μικρασιατικής εκστρατείας και καταστροφής, χορογραφία & χορό από την αμερικανίδα Christy Walsh, σοπράνο η Αναστασία Φύσσα και σκηνοθεσία & μουσική καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου Αγγέλας Τσιμπιρλού.

Στην εικαστική αυτή δημιουργία συμμετείχαν  42 Χιώτες εθελοντές μέλη των Χορωδιών της Chioslyrikarts σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ηλικίας από 7 έως 81 χρόνων οι οποίοι συνεργάστηκαν και πειραματίστηκαν με επαγγελματίες καλλιτέχνες διαφόρων τεχνών, συνομίλησαν μουσικά και θεατρικά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα, την ανάδειξή τους σε ρόλους που ξεπερνούν εκείνον του απλού θεατή.

Στόχος αυτού του δρώμενου, πέραν της προσπάθειας διάδοσης της ιστορίας μας, είναι η ένωση διαφόρων μορφών Τέχνης όπως αυτή της Λογοτεχνίας, της Ποίησης, του Χορού της Σκηνοθεσίας, της Μουσικής, της Ηθοποιίας, του βίντεο-αρτ, όπως επίσης και η ανάδειξη των φυσικών τοπίων της Χίου, την άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά της, όπως και την ιστορική σημασία αυτών.

Περιγραφή: Δύο παράλληλες ιστορίες ξεδιπλώνονται... η μια "Απέναντι" στην άλλη...

Η πραγματική μας ιστορία καθρεφτίζεται μέσα στον έρωτα της Σμυρνιάς Άννας και του Άγγλου Albert. Ο παιδικός έρωτας των δύο ηρώων εξελίσσεται μετά την συνάντηση τους  στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη. Όμως ο όλεθρος της άτεγκτης κυνικής πλευράς μας έρχεται δυστυχώς σε αντίθεση με τα συναισθήματα των παιδικών ψυχών των δύο ηρώων μας……!

ΠΙΑΝΟ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΛΑΒΑΣ

ΒΙΟΛΙ -ΦΩΤΗΣ ΠΕΖΟΣ

ΚΑΝΟΝΑΚΙ -ΣΑΒΒΑΣ ΜΟΥΔΟΥΡΟΓΛΟΥ

 

ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ: ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ , ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΣΤΕΡΝΟΥΔΗ

ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ-ΑΝΑΤΟΛΗ ΒΛΟΧΑΡΙΣΟΥ

 

ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ

ΑΝΝΑΣ (ΣΜΥΡΝΙΑ): ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΛΜΠΕΡΤ (ΓΙΟΣ ΑΓΓΛΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ) : ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΤΤΑΤΗΣ

ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΝΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΡΟΔΙΝΟΥ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΝΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ

ΑΓΓΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ:  ΙΩΑΚΕΙΜ ΡΟΔΙΝΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ  ΧΟΡΩΔΙΕΣ

ΧΙΟΣΛΥΡΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΗ, ΕΝΗΛΙΚΩΝ & ΣΟΛΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

 

Θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας, έργα του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και διάφορα κλασικά έργα όπως το Lacrimosa του Mozart κ.α.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ