31.3.2021 11:44

1821-2021 Κείμενα μεγάλων δημιουργών στη σκηνή

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, ο Δήμος Καλλιθέας παρουσιάζει ένα ειδικό αφιέρωμα σε έργα μεγάλων λογοτεχνών και ποιητών που εμπνεύστηκαν από την Επανάσταση. Μεταξύ άλλων ερμηνεύονται ποιήματα των Διονύσιου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Κωστή Παλαμά, Κωνσταντίνου Καβάφη, Γεωργίου Στρατήγη, Βίκτωρ Ουγκώ, Λόρδου Μπάϊρον, αποσπάσματα από πεζά κείμενα του Δημητρίου Βικέλα και της Ελένης Χωρεάνθη, καθώς και μαρτυρίες από τη Σφαγή της Χίου και την καταστροφή των Ψαρών.

Συγκρότηση θεάματος και γενική επιμέλεια, ο καλλιτεχνικός δ/ντης του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Καλλιθέας, σκηνοθέτης Γιώργος Γαλάντης.

Επιλογή κειμένων - παρουσίαση Μαρία Αμέντα

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σοφία Μανασίδου, Δημήτρης Νομικός, Δημοσθένης Παρθενόπουλος, Κατερίνα Μανασάκη, Κώστας Γιαννατσής, Βαγγέλης Σμυρναίος, Χρήστος Ράπτης, Ιουλία Καστρίτση,Τάνια Καραϊσκου. Και ο καθηγητής του Θεατρικού Εργαστηρίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Χατζηγεωργίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ