24.3.2023 12:47

Υπουργείο Πολιτισμού - Απάντηση για την αποκατάσταση σεισμόπληκτων κτιρίων στο Β. Αιγαίο

Απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με τη στελέχωση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου (ΥΝΜΤΕΒΑ) έστειλε η ερωτώμενη Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη.

Υπενθυμίζεται ότι στην από 28/2/23 Ερώτησή του ο Α. Μιχαηλίδης ρωτούσε για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις μηχανικών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της υπηρεσίας, κυρίως ως προς την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων και μνημείων στη Σάμο, διαδικασία η οποία έχει καθυστερήσει υπέρμετρα, αλλά και τη Βρίσα της Λέσβου.

Στην απάντησή της η κ. Υπουργός ενημερώνει πως την 1/3/23 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, ειδικότητας ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, για διάστημα οκτώ μηνών για το έργο “Διαδικασίες επισκευής και αποκατάστασης σεισμόπληκτων κτιρίων και μνημείων που έχουν υποστεί βλάβη από τους σεισμούς στο Βόρειο Αιγαίο καθώς και την επίβλεψη των καθαιρέσεων, υποστηλώσεων και ανακατασκευών των μνημείων της Βρίσας”.

Αν και η απάντηση δεν περιέχει περαιτέρω στοιχεία, το κείμενο της προκήρυξης αναφέρει πως η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους ήταν στις 13/3/23, ενώ συνάγεται πως οι προσληφθέντες/προσληφθείσες μηχανικοί θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία το αργότερο στο τέλος Απριλίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ