26.3.2024 7:03

Τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση η σημερινή επίσκεψη Ταχιάου στα "έργα της γενιάς μας"

Θα αποδείξει ότι η πολιτεία δεν σέρνεται από τους εργολάβους ή θα είναι μία ακόμη επίσκεψη με μπόλικη δόση επικοινωνίας;

Στις πλάτες του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου πέφτει πλέον η ευθύνη της απόδειξης ότι η πολιτεία δεν σέρνεται από το τρένο των εργολάβων σε ότι αφορά στην εξέλιξη των μεγάλων έργων στη Χίο.

Η τραγική εικόνα των εργοταξίων όλων των δημοσίων έργων στο νησί, όχι μόνο ανέτρεψε στην πράξη το προεκλογικό κυβερνητικό αφήγημα ότι τα «έργα της γενιάς μας» θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2025, αλλά δημιούργησε ένα αίσθημα οργής στην τοπική κοινωνία η οποία περίμενε τα εργοτάξια να δουλεύουν πυρετωδώς και αντ αυτού είδε, την πολιτεία σε ρόλο απλού θεατή να παρακολουθεί αμέτοχη τη μία καθυστέρηση να διαδέχεται την άλλη.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η κυβέρνηση πριμοδότησε με 750.000 ευρώ την ανάδοχο εταιρεία του έργου της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων, τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί μόλις το 12% του έργου, εξέθεσε περισσότερο στα μάτια των Χιωτών την πολιτεία, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι το «κράτος των εργολάβων» επιβάλλεται του δομημένου κράτους.

Απέναντι σε όλα αυτά, η οποιαδήποτε υπόσχεση για άμεση επανέναρξη των εργασιών, ακούγεται πλέον ως ένα κακόγουστο ανέκδοτο, που δεν έχει να προσδώσει τίποτα περισσότερο από τη μέχρι τώρα ανέξοδη «υποσχεσιολογία».

Σε αυτό το πλαίσιο, η επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου στο νησί, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση να αποδείξει με συγκεκριμένες έμπρακτες δεσμεύσεις ότι τα εργοτάξια θα επανεκκινήσουν άμεσα και τα έργα θα μπουν επιτέλους σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Θα αποτολμήσει ο Υφυπουργός Υποδομών τη σύγκρουση με τους εργολάβους που έχουν «βολευτεί» πίσω από την εκβιαστική ρητορική ότι μία πιθανή τους έκπτωση θα οδηγήσει σε επιπλέον καθυστέρηση των έργων ή απλά θα ακολουθήσει την πεπατημένη, ρίχνοντας κι άλλο νερό στον μύλο των εργολάβων;

Και τελικά θα αποδείξει ότι η Χίος δεν είναι στο περιθώριο του κυβερνητικού σχεδιασμού ως φτωχός συγγενής;

Εν αναμονή…

«π»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ