6.6.2024 12:34

Δεσμεύσεις Καιρίδη για χρηματοδότηση ώριμων έργων της ΔΕΥΑΝΧ

Σήμερα Πέμπτη 06/06/2024, επισκέφτηκε τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Νήσου Χίου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χίου της ΝΔ κ. Παναγιώτη Μηταράκη, παρουσία του εκτελόντα χρέη Δημάρχου κ Παντελή Καμπούρη και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Παντελή Λεγάτου

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ κος Πρόδρομος Μανωλάκης και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αυγουστίδης ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της επιχείρησης , όπως, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, η βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, η προετοιμασία νέων έργων υδροδότησης και η βελτίωση των υφιστάμενων. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Διευθυντής κύριος Πέτρος Καλογεράκης αναφέρθηκε στις στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΧ με την ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), το ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), το τμήμα χημείας του ΑΠΘ και την Ένωση Ελλήνων Χημικών καθώς και για τις ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή προγραμματίζονται αναφορικά με την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε κρίσιμα θέματα όπως η εξοικονόμηση υδατικών πόρων στο νησί μας. 

Ο Υπουργός ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση και δεσμεύθηκε για την άμεση χρηματοδότηση των ώριμων έργων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, επιβεβαιώνοντας την καλή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

Ο βουλευτής, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, ανανέωσε το ραντεβού στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παρουσία του Δημάρχου Χίου κυρίου Ιωάννη Μαλαφή. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ