4.3.2024 13:31

Στη Βουλή το ζήτημα του ανεφάρμοστου νόμου για τα ζώα συντροφιάς

Ο Βουλευτής Χίου κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Βουλευτής Λάρισας, κυρία Ευαγγελία Λιακούλη με κοινοβουλευτική ερώτησή τους στην Υπουργό Εσωτερικών ανέδειξαν το ζήτημα του ανεφάρμοστου Νόμου της Κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις τρία χρόνια μετά τη ψήφιση τους, θέτουν εμπόδια στον κτηνιατρικό κλάδο και τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς καθώς και σε κίνδυνο την ευζωία των ζώων.

Οι Βουλευτές ζήτησαν ενημέρωση για τις ενέργειες του Υπουργείου όσον αφορά τα παρακάτω θέματα:

1.     Επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο ισχύων Νόμος για τα ζώα συντροφιάς προκαλώντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των κτηνιάτρων.
2.     Χρηματοδότηση προς τους Δήμους για τις σημάνσεις αδέσποτων.
3.     Ελλιπής στελέχωση Δήμων με κτηνιάτρους. 
4.     Λειτουργία και έλεγχοι των καταφυγίων ζώων συντροφιάς.
5.     Μείωση των περιστατικών βίας ζώων συντροφιάς που πολλές φορές οδηγούν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές και οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για πρόσβαση σε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: https://www.hva.gr/el/article.php?id=2350

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ