15.11.2021 17:25

Σχοινάς: Απέτυχαν όσοι εκμεταλλεύτηκαν το μεταναστευτικό για να επιτεθούν στην Ευρώπη

Όσοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο για να επιτεθούν στην Ευρώπη απέτυχαν, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και το ZDF κατά τη μετάβασή του στη Βαγδάτη για διαπραγματεύσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από το καθεστώς Λουκασένκο.

«Η μάχη εναντίον των απολυταρχικών ηγετών, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο για να επιτεθούν στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα συνεχιστεί, αλλά το καλό είναι ότι εκείνοι που προσπάθησαν να το κάνουν εναντίον της Ευρώπης απέτυχαν όλοι. Αυτό λοιπόν είναι κίνητρο για την Ευρώπη το οποίο κινητοποιεί την πολιτική μας βούληση να υπερασπιστούμε τα εξωτερικά μας σύνορα ως κοινή ευθύνη, αλλά ζητεί από εμάς επιτέλους να συμφωνήσουμε σε μια πολιτική για το άσυλο και τη μετανάστευση της ΕΕ έτσι ώστε να δΑουλέψουμε ως αρχιτέκτονες στον τομέα της μετανάστευσης όχι ως πυροσβέστες όπως κάνουμε τώρα» ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Επίσης σημείωσε ότι «υπήρξε ήδη ένα κύμα εθελοντικών επιστροφών, 600 το καλοκαίρι και περίπου 150 τώρα πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε στο ανθρωπιστικό κομμάτι. Ο κόσμος πρέπει να απομακρυνθεί από το δάσος. Δε θα είναι εύκολο, αλλά πρώτα οι ιρακινές αρχές χρειάζεται να κάνουν περισσότερα, δεύτερον πρέπει να συζητήσουν με το καθεστώς της Λευκορωσίας τον τρόπο για να το οργανώσουν».

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής προσέθεσε ακόμη ότι «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τόσο τα ΗΑΕ και ο Λίβανος, η Τουρκία, ακόμη και η συριακή αεροπορική εταιρεία, όλοι ανακοίνωσαν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να σταματήσουν τις πτήσεις ή να σταματήσουν εθνικότητες από το να πετούν. Αυτό είναι τεράστια πρόοδος».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ