Πολιτική

22/1/18 16:49

τελ. ενημ.: 23/1/18 12:15

Σε 10 ημέρες η σύνδεση των οικίσκων της ΒΙ.ΑΛ. με τη ΔΕΗ

Την αισιοδοξία του ότι οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι του Χαλκειούς και των Καμποχώρων θα περιοριστούν σε ένα μόνο σημείο του οικοπέδου της οικογένειας Σκαπινάκη, επιτρέποντας στα συνεργεία της Ύπατης Αρμοστείας να περάσουν από το σημείο μεταφέροντας τους εναπομείναντες οικίσκους, εξέφρασε ο Γ.Γ. του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας.

Όπως είπε μετά τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει το Δημόσιο όσον αφορά τη δυνατότητα επέκτασης του ΚΥΤ της ΒΙ.ΑΛ. στον χώρο παραπλεύρως της υφιστάμενης εγκατάστασης, είναι ζήτημα ημερών η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς και η μεταφορά των υπόλοιπων οικίσκων «για τη στέγαση όσων παραμένουν σε καλοκαιρινές σκηνές».

Από την άλλη ο Γ. Μουζάλας μιλώντας στην «Καθημερινή» εξέφρασε την ανησυχία του για τις απειλές του Τούρκου Υπουργού Ομέρ Τσελίκ, περί πτώσης της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας, λέγοντας ότι αν αυξηθούν οι ροές από τον Μάρτιο και μετά, τότε «θα χρειαστεί να φτιάχνουμε έναν καταυλισμό προσφύγων κάθε μήνα». Με τις υπάρχουσες πάντως ροές στα νησιά, οι κενές θέσεις και στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου έχει μεταφερθεί μεγάλος αριθμός ατόμων, θα έχουν γεμίσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπηρεσιών του υπουργείου Μετανάστευσης.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση