5.4.2023 14:26

ΠΑΣΟΚ - Στόχος η 2η έδρα με ξεκάθαρες κουβέντες στην τοπική κοινωνία – Βίντεο

Βέτο σε Μηταράκη σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας και ξεκάθαρο «όχι» σε νέα δομή

Τον πυρήνα των θέσεων και των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εθνικών εκλογών του Μαίου με έμφαση κυρίως στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρουσίασε από τη Χίο όπου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Απριλίου ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Πλαισιωμένος από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ Χριστόφορο Κριμιζή, Λίτσα Λύκου και Σταύρο Μιχαηλίδη, ο κ. Σπυρόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της ελληνικής κοινωνίας όχι με ημίμετρα και επιδόματα αλλά με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα αντιμετωπίσουν σειρά ζητημάτων όπως η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που έχει καταρρεύσει, η υπογεννητικότητα, η προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και η στήριξη της νησιωτικότητας μετά τη διαφαινόμενη σταδιακή κατάργηση του μεταφορικού ισοδύναμου.

«Έχουμε ήδη έτοιμο ένα πολύ μεγάλο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα με πάνω από 300 σελίδες, καρπός μίας πολύ σημαντικής ομάδας με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη που αναδεικνύει όλα αυτά τα ζητήματα και θέτει τις προτεραιότητές του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα επιμείνουμε η συζήτηση να γίνει σε πολιτικό επίπεδο και όχι να συνεχιστεί αυτός ο τοξικός πολιτικός λόγος που έχουν επιλέξει, όχι μόνο τους τελευταίους μήνες αλλά τα τελευταία πολλά χρόνια Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρούμε ότι ο κόσμος κουράστηκε, κουράστηκε το τοξικό κλίμα που δεν λύνει τα προβλήματα του και που δημιουργεί μόνο άγονες αντιπαραθέσεις χωρίς να ακουμπάει αυτό που λέμε πραγματική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που αποστρέφονται από την πολιτική και τους γεμίζει θυμό και οργή. 

Εμείς θέλουμε αυτό το θυμό και την οργή να το μετατρέψουμε σε μία δημιουργική ψήφο τις επόμενες εκλογές», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

 Διψήφιο ποσοστό πανελλαδικά και επανακατάληψη της έδρας τοπικά

Αναφερόμενος στους στόχους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη ώστε το κόμμα να αποτελέσει πρωταγωνιστή την επόμενη ημέρα των εκλογών και να του δοθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

« Η χώρα μας χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη έτσι ώστε να σταματήσει το αλαζονικό μοντέλο των μονοκομματικών κυβερνήσεων που οδηγεί στα φαινόμενα των αποτυχιών του κυρίου Μητσοτάκη αλλά και αυτών των αποτυχιών του κυρίου Τσίπρα την προηγούμενη τετραετία», ανέφερε ο ίδιος.  

Σε τοπικό επίπεδο ο κ. Σπυρόπουλος έθεσε ως στόχο του ΠΑΣΟΚ την επανακατάληψη της δεύτερης έδρας από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τη διεύρυνση των συνεργασιών, κάτι που όπως ανέφερε, αντικατοπτρίζεται πλήρως στην ένταξη του κ. Σταύρου Μιχαηλίδη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Χίο.

«Όχι σε νέα δομή»

Απαντώντας στο ερώτημα του «π» σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και τη διαχείρισή του ο κ. Σπυρόπουλος, επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη θέση για τις δομές, λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι ούτε επέκταση, ούτε νέες δομές στα νησιά αλλά συνολική αναθεώρηση του Δουβλίνου καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι πρώτες χώρες υποδοχής θα συνεχίζουν να αποτελούν έρμαια των εκβιασμών της Τουρκίας.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ του φράχτη στον Έβρο, λέγοντας ότι πρόκειται για έργο που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ ενώ αναφερόμενος σε ερώτηση σχετικά με τις επαναπροωθήσεις, σημείωσε ότι ο ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο έργο των Λιμενικών και της Frontex που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των ζωών.

«Βέτο σε Μηταράκη»

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε η τοποθέτηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στη Χίο Μιχάλη Παρλαμά σε σχετικό ερώτημα του «π» για το πώς θα υπάρξει συνεργασία την επομένη των εκλογών εάν ο κ. Μηταράκης είναι υπουργός της επόμενης κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Παρλαμάς, επεσήμανε ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, θα θέσει βέτο, ώστε ο κ. Μηταράκης να μην ηγηθεί του Υπουργείου Μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι, δεν μπορεί ο άνθρωπος που δημιούργησε το πρόβλημα στα νησιά με τις υπερδομές και συγκρούστηκε με τις τοπικές κοινωνίες, να αποτελέσει λύση του προβλήματος μέσα από την επόμενη κυβέρνηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ