1.6.2019 20:19

«Οι νησιώτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και ενίσχυσε τη νησιωτικότητα»

Φ. Κουβέλης: « Πήραμε το μήνυμα και πιστεύουμε ότι στις Εθνικές εκλογές θα αντιστρέψουμε τη διαφορά υπέρ μας»

Ένεση τόνωσης του  ηθικού για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αποτέλεσε η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Φ. Κουβέλη.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην πολιτική ανάπτυξης που ακολούθησε η κυβέρνησα ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μάλιστα ότι στη Χίο ενίσχυσε τις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού ενώ τα νησιά είχαν να δουν τέτοια πολιτική ενίσχυσης πάνω από 40 χρόνια. «Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που επέβαλλαν  τα μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε την  νησιωτική πολιτική εφαρμόζοντας μετά από αιτήματα 40 και πλέον ετών το μεταφορικό ισοδύναμο. Δεν πρέπει να ξεχνάνε   οι νησιώτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις οικονομικές δυσχέρειες διατήρησε και τους χειμερινούς μήνες αριθμό δρομολογίων ικανό να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των νησιών, αξιοποίησε το ΕΣΠΑ και εξασφάλισε τριπλάσιους πόρους για την ενίσχυση της νησιωτικότητας».

Παράλληλα ο  υπουργός δικαιολόγησε το ποσοστό των 9,5 μονάδων με το οποίο έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ ως αποτέλεσμα ψήφου διαμαρτυρίας των Ελλήνων. «Ο ελληνικός  λαός ψήφισε διαμαρτυρόμενος για αυτό έδωσε αυτή τη διαφορά. Το μήνυμα το πήραμε και πιστεύω ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τη διαφορά στις εθνικές εκλογές. Οι πολίτες πίστευαν ότι μπορούμε περισσότερα. Εμείς στηρίξαμε τα ρημαγμένα κοινωνικά στρώματα της χώρας. Βάλαμε 2,5 εκ Έλληνες στο δημόσιο σύστημα υγείας γιατί ήταν ανασφάλιστοι. Δεν πρέπει να ξεχνάει ο ελληνικός λαός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ελάφρυνε τους αδυνάτους».

Ο κ. Κουβέλης δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στα μέλη του Λιμενικού Σώματος της Χίου που σε δύσκολες συνθήκες ανταποκρίθηκαν επάξια στο έργο τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ