28.6.2021 14:46

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Αιγαίου και Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ) και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ), προχώρησαν στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και η έναρξη της συνεργασίας επισφραγίστηκε στη Χίο με την υπογραφή του Μνημονίου από τον Πρόεδρο του ΤΔΕ και συντονιστή εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητή Μανώλη Χριστοφάκηκαι από την πλευρά της ΕΜΧ από τον Πρόεδρο Γεώργιο Τούμπο και τον Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης και συντονιστή εκ μέρους της ΕΜΧ, Ηλία Σμυρνιούδη.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπεται η υλοποίηση σημαντικών δράσεων, όπως:

  • H ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε αντικείμενα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
  • H υποδοχή από την ΕΜΧ πρακτικά ασκούμενων φοιτητών/φοιτητριών του ΤΔΕ.
  • Η συνεργασία των ερευνητικών εργαστηρίων του ΤΔΕμε τις ερευνητικές δομές της ΕΜΧ και η ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Hσυνδιοργάνωση εθνικών και διεθνών συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων.
  • Η δυνατότητα στους φοιτητές/φοιτήτριες του ΤΔΕ να εκπονούν διπλωματικές ή διδακτορικές διατριβές, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Η συμμετοχή εκπροσώπου της διοίκησης της ΕΜΧ στην εξωτερική συμβουλευτική επιτροπή (externaladvisorycouncil), σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης, του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προωθείται η στενότερη διασύνδεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την τοπική ανάπτυξη και ειδικότερα με τον βασικό προωθητικό κλάδο οικονομικής δραστηριότητας της παραγωγικής δομής της Χίου, τη Μαστίχα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ