19.10.2023 15:38

Μηταράκης: Καμία επίδραση στις παρεχόμενες υπηρεσίες από το κλείσιμο του καταστήματος Καρδαμύλων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου με ιδιωτική ή πρωτοβουλία τοπικής αυτοδιοίκησης

Προφανώς είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο που η Εταιρεία ΕΛΤΑ Α.Ε. αποφάσισε να κλείσει το κατάστημα που διατηρεί στα Καρδάμυλα, καθώς παρουσιάζει ετήσιο κόστος λειτουργίας περίπου €50 χιλιάδες και μικτά έσοδα περίπου €5,5 χιλ. 

Επικοινώνησα και με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και πραγματοποίησα τηλεδιάσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. (Υπερταμείο) κο Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΤΑ Α.Ε. κ Γρηγόρη Σκλήκα. 

Το βασικό μήνυμα είναι ότι καμία επίδραση δε θα υπάρχει στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα δεν επηρεάζεται η επίδοση των ταχυδρομικών αντικειμένων, των συντάξεων και των επιδομάτων στο σπίτι. Επίσης παραμένει αμετάβλητη η υπηρεσία του αγροτικού διανομέα, ο οποίος από τις αρχές του 2024 θα έχει δυνατότητα, μέσω ψηφιακών εργαλείων, να πραγματοποιεί περισσότερες συναλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των συναλλαγών που υλοποιούνταν, θα εξυπηρετείται πλέον από τα καταστήματα Χίου και Βροντάδου. 

Υπάρχει δυνατότητα να ξανανοίξει το κατάστημα; 

Η απάντηση είναι ναι, καθώς τα ΕΛΤΑ πλέον προχωρούν σε διερεύνηση νέων μορφών συνεργασιών, ως franchise, είτε με ιδιώτες είτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια, Δήμος).

Να εξετάσουμε λοιπόν αυτή τη δυνατότητα άμεσα, να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας και να παραμείνουν τα ΕΛΤΑ ανοικτά.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ