23.2.2021 15:27

Μεγάλη η κινητοποίηση του ΣΕΣΝΟΧ μεγάλα και τα ζητούμενα

Πάγιο αίτημα θωράκισης των Νοσοκομείων με την προμήθεια όλων των απαραίτητων μέτρων κατά του Covid-19

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του ΣΕΣΝΟΧ στην πύλη του Νοσοκομείου Χίου στο πλαίσιο πανυγειονομικής απεργίας. Την συμπαράσταση τους έδειξαν με την παρουσία τους η ΑΔΕΔΥ, μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, το σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ, ο Ιατρικός Σύλλογος και το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Η μεγάλη προσέλευση και συμπαράσταση επιβεβαιώνει ότι το πάγιο αίτημα θωράκισης των Νοσοκομείων με την προμήθεια όλων των απαραίτητων μέτρων κατά του Covid-19 αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Γ. Λαμπαδοχυτός εκπροσωπώντας το σωματείο επεσήμανε την σημασία του εμβολιασμού που υπάρχει καθυστέρηση γεγονός που οφείλετε στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες.

«Τα εμβόλια θα πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό» δήλωσε, ο κ. Λαμπαδοχυτός.

Η προσθήκη νέας ΜΕΘ στο Νοσοκομείο για το ΣΕΣΧΝΟΧ αποτελεί ευχάριστη είδηση ωστόσο παραμένει το πρόβλημα:

«Οποιαδήποτε νέα λειτουργία θα πρέπει να στελεχωθεί. Αυτή την στιγμή στην ΜΕΘ βρίσκονται μόνο 7 άτομα» τόνισε ο κ. Λαμπαδοχυτός.

Μεταξύ άλλων επανέφερε στις δηλώσεις του τα πάγια αιτήματα του ΣΕΣΝΟΧ που είναι:

  • «Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 
  • Επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και ασφάλειας  και μετατροπή των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Χαρακτηρισμό τους θανάτους συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.
  • Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.
  • Αποκλειστικά δωρεάν  Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.
  • Να ανακληθούν όλες οι διώξεις σε βάρος των συναδέλφων. Να σταματήσουν οι απειλές σε βάρος συναδέλφων που νόσησαν ή εκτέθηκαν.»

 

Το σωματείο εμπορικών και ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου με εκπρόσωπο τον Άρη Μιχαλάκη, έδειξε και αυτό, με την σειρά του, την συμπαράσταση του στην κινητοποίηση των υγειονομικών αλλά και των ναυτεργατών.

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο Ιατρικός Σύλλογος. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Μαλαφής τόνισε ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τα δικαιώματα στον χώρο της υγείας.

Η ΑΔΕΔΥ επίσης στήριξε με την σταθερή της παρουσουσία τους υγειονομικούς. Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Μ. Σκούφαλος στην ίδια γραμμή των αιτημάτων των υγειονομικών συμπλήρωσε:

«Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας προς όφελος της δημόσια υγείας. Καλούμε την Κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα προς όφελος του λαού».

Τέλος την σημασία να στηριχτεί η υγεία της κοινωνίας τόνισε ο Πρόεδρος του σωματείου ΕΦΚΑ προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

«Η δημόσια υγεία είναι ευθύνη του κράτους. Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί δίπλα στον λαό και να ενισχύσει με προσωπικό και υλικοτεχνικά τα Νοσοκομεία» δήλωσε ο Χρήστος Οικονόμου.

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ