28.3.2018 19:07

Χαμηλές ροές αλλά σχεδόν ο ίδιος ο αριθμός των μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ.

- Παρά τις σχεδόν μηδενικές ροές για τρίτο συνεχή μήνα το Υπουργείο κρατά σταθερό τον αριθμό των εγκλωβισμένων σε πάνω από 1.000

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα παραμένουν για 3ο συνεχή μήνα οι προσφυγικές ροές που αφορούν στη Χίο. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το μεταναστευτικό, καθ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου πέρασαν παράνομα τα σύνορα 58 άτομα με προορισμό τη Χίο, 1.184 με προορισμό τη Λέσβο και 327 με προορισμό τη Σάμο.

Παρά πάντως τις σχεδόν μηδενικές ροές στη Χίο από την αρχή του χρόνου η κατάσταση στο Hotspot της ΒΙ.ΑΛ. παραμένει σταθερά πάνω από τα 1.000 άτομα και συγκεκριμένα 1.191 την ώρα που συνολικά στο νησί ο αριθμός είναι στα 1.420 άτομα.

Μία ματιά στους αριθμούς του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου μαρτυρούν ότι η περιβόητη αποσυμφόρηση παραμένει μόνο στα χαρτιά. Και αυτό γιατί την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου ο αριθμός των ατόμων στη ΒΙ.ΑΛ. ήταν 1.271 άτομα και στο νησί 1530 ενώ στο τέλος Ιανουαρίου ο αριθμός των ατόμων στο Hotspot ήταν 1.380 και στο νησί 1.650.

Αυτό σημαίνει ότι από την αρχή του χρόνου έχουν ουσιαστικά μεταφερθεί εκτός Χίου μόλις 230 άτομα, την ώρα που κανείς θα περίμενε το Υπουργείο να μειώσει τον συνολικό αριθμό στο ήμισυ της δυναμικότητας του hotspot ώστε και χώρος να απελευθερωθεί και οι συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να βελτιωθούν ουσιαστικά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ