1.11.2022 14:39

Κ. Μητσοτάκης για θαλάσσιες ζώνες: Το διεθνές δίκαιο μόνος τρόπος επίλυσης

Τις τουρκικές ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή στηλίτευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος τρόπος για την επίλυση του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών είναι το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Σε κοινές δηλώσεις του με την Εσθονή ομόλογό του, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Ταλίν εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή. «Κανείς δεν πρέπει να αλλάξει τα σύνορα με τη βία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός για επενδύσεις

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι στην κορυφή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» και ότι η χώρα είναι ιδανικός προορισμός για επενδύσεις, καλώντας τις εσθονικές επιχειρήσεις που θέλουν να στραφούν προς τη νότια Ευρώπη να επιλέξουν Ελλάδα.

Ώρα για ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Ελλάδα υποστηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά τώρα είναι η ώρα για μια ευρωπαϊκή λύση. «Θέλουμε κοινές προτάσεις για να μην υπερτερεί κάποιος κάποιου άλλου, έχουμε κοινό στόχο να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας, το πρόβλημα δεν θα λυθεί αυτό το χειμώνα αλλά μακροπρόθεσμα» υπογράμμισε η κ. Κάλλας.

Ικανοποιημένος από τις αποφάσεις του πρόσφατου ευρωπαϊκού συμβουλίου δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «και μόνο εν όψει της απόφασης για ένα πλαφόν στο φυσικό αέριο, οι αγορές είδαν ότι συζητάμε σοβαρά για τη μείωση των τιμών». «Όλοι συμφωνούν σε μέτρα για τη μείωση κατανάλωσης, η Ελλάδα δημιουργεί και ένα πλάνο που δείχνει τα κέρδη των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μην έχουμε υπερβολικές αυξήσεις. Οι καταναλωτές βλέπουν τι θα πλήρωναν αν δεν υπήρχε αυτό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Συνεργασία σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης

Αμφότεροι οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στη συνεργασία Ελλάδας και Εσθονίας στο θέμα της ψηφιακής διακυβέρνησης και ειδικότερα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα ζητήματα κυβερνοασφάλειας. «Συνεργαστήκαμε με την Εσθονία και σε αυτό τον τομέα, βλέπουμε πολλά κοινά σημεία και μπορούμε να συνεργαστούμε και σε συστήματα κυβερνοασφάλειας και επιθέσεων» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «θέλουμε να προστατέψουμε τις πληροφορίες για τις χώρες που έχουν εθνικές εκλογές».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ