7.4.2023 20:10

Η πίεση της εκλογικής βάσης «τελειώνει» το Θόλος – Βίντεο

Γυρνούν την πλάτη στη δομή και προτάσσουν εκ νέου τον διάλογο με την τοπική κοινωνία - προεκλογικά τουλάχιστον- οι υποψήφιοι της Ν.Δ.

Εικόνα συσπείρωσης και ενότητας ενόψει των εθνικών εκλογών της 21 Μαΐου 2023, έδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στη Χίο, στο πλαίσιο παρουσίασης του ψηφοδελτίου του κόμματος, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χίου.

Καλλιόπη Γιαννούλη, Νότης Μηταράκης, Κώστας Τρομπούκης και Μαρκέλλα Τσαπή, επιχείρησαν να συσπειρώσουν το κομματικό ακροατήριο, προτάσσοντας τα πεπραγμένα της Ν.Δ. από το 2019 μέχρι και σήμερα, με αιχμή των επιχειρημάτων το μεταναστευτικό, την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική.

Παράλληλα, κάλεσαν την εκλογική βάση της Ν.Δ. να απαντήσει από την πρώτη Κυριακή στο δίλλημα Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας αυτοδυναμία στην επόμενη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Τελείωσαν» στα λόγια το Θόλος

Αναγνωρίζοντας ότι τα γεγονότα με την απόβαση των ΜΑΤ και η επιλογή του Θόλους, αποτελούν για την κυβέρνηση την αχίλλειο πτέρνα σε τοπικό επίπεδο, η πλειονότητα των υποψηφίων του γαλάζιου ψηφοδελτίου επιχείρησε να «τελειώσει» το Θόλος, διαχωρίζοντας τη θέση του από την επιλογή της κυβέρνησης, λέγοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου ο διάλογος για νέα τοποθεσία.

Μάλιστα ο Κώστας Τρομπούκης, χαρακτήρισε τις δομές στα νησιά ως κλειδιά για την εθνική ασφάλεια.

Από την πλευρά του πάντως, περισσότερο συγκαταβατικός εμφανίστηκε ο Νότης Μηταράκης, λέγοντας ότι τουλάχιστον στη δική του θητεία δεν θα υπάρξει δομή στο Θόλος, παραπέμποντας την επόμενη πολιτική ηγεσία του Υπ. Μετανάστευσης, προασπιζόμενος ωστόσο τις δομές και λέγοντας ότι αυτές οδήγησαν στη μείωση των ροών και στην αποσυμφόρηση των νησιών.

Κάναμε λάθος σε ΦΠΑ και μεταφορικό ισοδύναμο

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του Κώστα Τρομπούκη για τον νησιωτικό ΦΠΑ και το μεταφορικό ισοδύναμο, αναγνωρίζοντας αστοχίες, τις οποίες όπως χαρακτηριστικά είπε η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει ώστε Οινούσσες και Ψαρά σύντομα να είναι στο ίδιο φορολογικό καθεστώς με τη Χίο.

Τέλος ως προς το μεταφορικό ισοδύναμο σημείωσε ότι επιδέχεται βελτιώσεων και ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυσή του και όχι η κατάργησή του.

Βολές σε Σταύρο Μιχαηλίδη

Εξίσου ενδιαφέρουσα πάντως υπήρξε και η παρέμβαση των Μηταράκη και Τρομπούκη για την υποψηφιότητα Μιχαηλίδη με το ΠΑΣΟΚ.

«Τα όσα διαρρέουν ορισμένοι, αποτελούν μομφή στην υπόσταση των υπολοίπων. Δεν είμαστε μαριονέτες του Μηταράκη. Δεν μπορεί να μας παίρνει όλους η μπάλα επειδή κάποιοι δεν ικανοποίησαν την φιλοδοξία τους», ανέφερε ο κ. Τρομπούκης, με τον Νότη Μηταράκη να προσθέτει ότι: «Κάποιος που στην πρώτη πικρία εγκαταλείπει την παράταξη και πάει απέναντι ίσως δεν άξιζε ποτέ να ανήκει σε αυτή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ