Πολιτική

26/1/18 12:24

τελ. ενημ.: 26/1/18 12:27

«Η κυβέρνηση μοιράζει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στους κατοίκους της Χίου»

Στην Ευρωκοινοβούλιο μέσω του Μανώλη Κεφαλογιάννη έφθασε η αναφορά του βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη για τις υποσχέσεις της κυβέρνησης έναντι των κατοίκων του νησιού και ιδιαίτερα των μαστιχοπαραγωγών.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνει ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές, διαβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία προφορικώς τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων των αποζημιώσεων λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2016 και έπληξαν τα μαστιχοχώρια, πέρα από τα όσα ορίζει ο εγκεκριμένος από την Επιτροπή Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).

Παράλληλα, δηλώνει σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τον αγροτικό κόσμο για την υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει και αποτελεί αποκλειστική επιλογή της ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ώστε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές των κατ΄ επάγγελμα αγροτών και ρωτά:

«Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση για τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων  αποζημίωσης από τις πυρκαγιές που έπληξαν τη Χίο το 2016 και ιδιαίτερα τα Μαστιχοχώρια;

«Έχει τεθεί στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θέμα μείωσης των φορολογικών συντελεστών των κατ΄ επάγγελμα αγροτών;»

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση