23.8.2017 12:08

Η Κυβέρνηση δημιουργεί κατάφωρες αδικίες σε βάρος των μαθητών της Χίου

Για καταφανή αδικία σε βάρος των υποψηφίων της Χίου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στην απόφαση του Υπ. Παιδείας που ουσιαστικά αφήνει το νομό Χίου εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

 «Οι Χιώτες μαθητές αποκλείονται στην ουσία από τη διεκδίκηση των επιπλέον θέσεων που δόθηκαν υποτίθεται ως αντιστάθμισμα στην ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της σεισμικής δραστηριότητας του Ιουνίου. 

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε κανένα λόγο και καμία εξήγηση για αυτή τη διάκριση σε βάρος του νησιού μας. Δε μας εξηγεί βάσει ποιας λογικής ένας μαθητής με αποτελέσματα του 15 να πάρει τη θέση από μαθητή του 18. Και κυρίως δεν εξηγεί, γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση μεταξύ των μαθητών, όταν (με εξαίρεση την κοινότητα της Βρίσας που επλήγη πολλαπλά), οι υπόλοιποι μαθητές υπέστησαν την ίδια ταλαιπωρία και αναστάτωση και στις δύο περιοχές. Η κυβέρνηση δημιουργεί αντιπαλότητες μεταξύ των δύο περιοχών, όταν έπρεπε απλά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού.

Ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί στη Χιακή κοινωνία αυτή την υπουργική απόφαση. Θα διορθώσει λοιπόν το Υπουργείο αυτή την απαράδεκτη απόφαση που δημιουργεί υποψηφίους 2 ταχυτήτων ή απλά φωνάζουν κάποιοι για εσωτερική κατανάλωση και μόνο;»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ