9.6.2024 22:56

Γιώργος Αμπαζής: «Σημαντική άνοδος του ΚΚΕ παρά τις δυσκολίες»

Στον ζωντανό εκλογικό μαραθώνιο του Politischios.gr και της Πατρίδας, ο Γιώργος Αμπαζής, Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σχολίασε την άνοδο του ΚΚΕ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κόμμα.

Αντίσταση στα Μεγάλα Συμφέροντα

Ο κ. Αμπαζής ανέφερε ότι το ΚΚΕ καταγράφει μια σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια, παρά τις επιθέσεις που δέχεται από τα μεγάλα συμφέροντα. Υπογράμμισε ότι το εφοπλιστικό και κατασκευαστικό κεφάλαιο του νησιού ασκούν πιέσεις που επηρεάζουν την πολιτική σκηνή, καθιστώντας δύσκολη την έκφραση της λαϊκής θέλησης.

Συνεχής Παρουσία στις Λαϊκές Πρωτοβουλίες

Ο κ. Αμπαζής δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι παρόν στις λαϊκές πρωτοβουλίες, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Επισήμανε ότι το κόμμα θα συνεχίσει να μάχεται για τα λαϊκά ζητήματα και να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες σε κάθε γωνιά της Χίου.

Άνοδος της Ακροδεξιάς

Σχολιάζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς, ο κ. Αμπαζής εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των ποσοστών κομμάτων όπως η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Ανέφερε ότι οι ακροδεξιές δυνάμεις έχουν βαθιές διασυνδέσεις με ανώτερα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία.

Αντιμετώπιση της αποχής

Ο κ. Αμπαζής τόνισε ότι η αποχή στις εκλογές είναι μια μορφή αντίδρασης, αλλά δεν δίνει το σωστό μήνυμα στην κυβέρνηση. Υπογράμμισε ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι κρίσιμη για την έκφραση της λαϊκής θέλησης και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ