22.6.2018 14:44

Επιφυλάξεις για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου από 1η Ιουλίου

Τεχνική σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών ως πλοιοκτήτη του «Οινούσσαι ΙΙΙ»

Τεχνική σύσκεψη για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου από την 1η Ιουλίου με τη συμμετοχή των πλοιοκτητών που εκτελούν δρομολόγια στα νησιά που θα εφαρμοστεί το μέτρο, συγκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Εκ μέρους της Χίου συμμετείχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών Γ. Δανιήλ εκπροσωπώντας την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «Οινούσσαι ΙΙΙ».

Οι τεχνικές λεπτομέρειες

Στη σύσκεψη αναλύθηκε κυρίως το τεχνικό μέρος του μεταφορικού ισοδύναμου το οποίο θα κληθεί να υλοποιήσει η Forthnet μαζί με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως έγινε γνωστό ο κάθε νησιώτης θα διαθέτει έναν μοναδικό αριθμό που θα ονομάζεται Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη και σε συντομογραφία Μ.Α.Ν.. Αυτόν τον αριθμό θα μπορεί να τον λαμβάνει ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet. Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες μέσω των συνεργαζόμενων πρακτορείων θα αναγράφουν πάνω σε κάθε εισιτήριο αυτόν τον μοναδικό αριθμό τον οποίο στη συνέχεια θα στέλνουν στο Υπουργείο ώστε να καταβάλλεται το πόσο στον λογαριασμό του κάθε δικαιούχου.

Από την πλευρά της πάντως η Τεχνική Εταιρεία διατύπωσε τις επιφυλάξεις της κατά πόσο όλο το σύστημα θα μπορεί να είναι έτοιμο σε 8 ημέρες από σήμερα, σενάριο που δεν αποκλείεται αλλά υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ