19.6.2018 10:36

ΗΧΗΤΙΚΟ | Σταδιακά η αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ. μέσα στο καλοκαίρι

Επιτόπια επίσκεψη του Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη και της Εισαγγελέως ανηλίκων Σπ. Σταυράτη στο hotspot του Χαλκειούς

Την εικόνα που μετέδωσε χθες το politischios.gr σχετικά με τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ. επιβεβαίωσε σήμερα με επιτόπια επίσκεψή του στη ΒΙ.ΑΛ. ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Όπως εξήγησε υπάρχει πλεονάζον αριθμός προσφύγων που ξεπερνά τα 300 άτομα κάτι που οδηγεί πρόσφυγες και μετανάστες στο στήσιμο νέων σκηνών στα όρια του Κέντρου. Εξηγώντας στον σχεδιασμό ο κυβερνητικός Βουλευτής σημείωσε ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός προσφύγων οι οποίοι έχουν λάβει διαβατήρια και συνεπώς δεν ισχύει για την περίπτωσή τους ο γεωγραφικός περιορισμός αλλά δεν μπορούν να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα μέσα από μαζική αναχώρηση.

«Θα μεταφερθούν σταδιακά στην Αθήνα, δεν γίνεται να φύγουν όλοι μαζί, ώστε σύντομα ο αριθμός των ατόμων που μένουν στη ΒΙ.ΑΛ. να περιοριστεί και να επέλθει η κανονικότητα στο hotspot. Αυτή είναι και διαβεβαίωση που έχω από το Υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε στον «π».

Ικανοποίηση για τις δομές των ασυνόδευτων παιδιών

Παράλληλα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο σημαντικό, όπως το χαρακτήρισε έργο της Εισαγγελέως ανηλίκων Σπ. Σταυράτη, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν σε ότι αφορά στις δομές και στις συνθήκες που διαμένουν τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. «Θέλω να συγχαρώ τόσο την Εισαγγελέα που προϊσταται αυτής της σημαντικής προσπάθειας όσο και των υπολοίπων φορέων που συμμετέχουν σε αυτή», κατέληξε ο κυβερνητικός Βουλευτής.  

Αρχείο ήχου

Ανδρέας Μιχαηλίδης 2e0dd7be8d

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ