11.7.2023 13:22

Έφη Αχτσιόγλου: Ανακοινώνει την Τετάρτη την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώνει και επίσημα την Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση, η Εφη Αχτσιόγλου την υποψηφιότητα της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εφη Αχτσιόγλου θα είναι η πρώτη που ανοίξει την κούρσα διαδοχής του Αλέξη Αλέξη Τσίπρα.

Εντός της ημέρας αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις για τον χώρο και την ώρα όπου θα γίνει η παρουσίαση της υποψηφιότητά της.

Στο πλευρό της νεαρής πρώην υπουργού θα βρίσκονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από όλες τις τάσεις του κόμματος που συσπειρώνονται στο πλευρό της.

Εκτιμάται πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου θα προκαλέσει ένα ντόμινο ανακοινώσεων από συνυποψηφίους της.

Στα ονόματα που «παίζουν» για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει προστεθεί εσχάτως και αυτό του Νίκου Παππά, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά κι αυτός να είναι αντίπαλος με την Εφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου αναμένεται αύριο να ανακοινώσει το πρώτο περίγραμμα των «προγραμματικών» θέσεων.

Η πολιτική πλατφόρμα θα κατατεθεί στην ΚΕ και εκεί θα φανούν οι προθέσεις των λοιπών υποψηφίων για το αν τελικώς θα κάνει και εκείνος το επόμενο βήμα και βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης για την κούρσα διαδοχής

Το θέμα της εκλογής προέδρου του κόμματος ετέθη και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κόντρες για το χρόνο των εκλογών

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της επιλογής υποψηφίων για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στο χρονοδιάγραμμα για την εκλογή της νέας ηγεσίας, για το οποίο υπάρχουν αντίθετες «φωνές»

Το πότε θα στηθούν οι κάλπες παραμένει ανοικτό και κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν θα αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός για 3 και 10 Σεπτεμβρίου ή θα υπάρξει μικρή χρονική μετάθεση. Ή ακόμη και αναβολή των διαδικασιών για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ηδη υπάρχει η πρόταση Σπίρτζη για εκλογές το Νοέμβριο αντί για τον Σεπτέμβριο και στην προοπτική αυτή φαίνεται να συμφωνεί και ο Παύλος Πολάκης.

Για μετά τις εκλογές έχει μιλήσει και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Προεδρικοί αλλά και από την Ομπρέλα προκρίνουν πάντως το σενάριο των εκλογών στις αρχές του Σεπτέμβρη και πάντως πριν την άνοδο στη ΔΕΘ του προέδρου του κόμματος.

Οριστική εικόνα θα υπάρξει το Σαββατοκύριακο καθώς η ΚΕ θα αποφασίσει επί του χρονοδιαγράμματος και πολλοί με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα δεν θέλουν να υπάρξει αλλαγή χρονοδιαγράμματος υπό τον φόβο να εκφυλιστεί η διαδικασία.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ