8.7.2020 17:14

«Η ανάπτυξη περνάει από ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας» [vid]

Στη Χίο ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς αυτό εγγυάται την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας, επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρώην Υπουργός και νυν τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή την επί διήμερο παρουσία του στο νησί.

Πλαισιωμένος από τον Χιώτη Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Φραγκίσκο Σέργη καθώς και τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ιατρό Δημήτρη Παπαληό, ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στα συμπεράσματα από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Όπως είπε αναδείχθηκαν χρονίζοντα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως οι μειωμένες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καθώς και στην ελλιπή πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, που είχε ως αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να εξαρτάται πλήρως από τα Νοσοκομεία.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την υγειονομική κρίση, χαρακτηρίζοντάς την ως στάση ευθύνης, κάτι που όπως εξήγησε λειτούργησε θετικά ως προς την επιτυχή διαχείριση σε εθνικό επίπεδο.

Ο κ. Ξανθός, εστίασε στην ανάγκη προσλήψεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λέγοντας ότι θα πρέπει σταδιακά να προχωρήσουν στη μονιμοποίηση 14.000 συμβασιούχων καθώς και στην παροχή κινήτρων σε γιατρούς ώστε να υπάρξει πλήρωση των κενών θέσεων ειδικά στην περιφέρεια.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφθηκε το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο, τον αρμόδιο για θέματα υγείας Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή καθώς και το Κέντρο Υγείας Πυργίου με στόχο να καταγραφούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νησί μας.

«Τραγική η κατάσταση στη ΒΙ.ΑΛ.»

Από την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε ούτε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΒΙ.ΑΛ., με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη να την χαρακτηρίζει απογοητευτική.

«Όλη αυτή η κατάσταση καθώς και τα ζητήματα που αφορούν τη ΒΙ.ΑΛ. επισημάνθηκαν επαρκώς κατά τη διάρκεια της επερώτησης Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Νότη Μηταράκη. Δυστυχώς ο Υπουργός στην καλύτερη των περιπτώσεων απάντησε διά περιστροφών ή δεν απάντησε καθόλου», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Παράλληλα έκανε λόγο για ανθρώπους που ζουν ανάμεσα σε ποντίκια και τόνους σκουπιδιών, χαρακτηρίζοντας ως επιστημονικό παράδοξο το γεγονός ότι, παρά τις άθλιες υγειονομικές συνθήκες δεν έχει ξεσπάσει κάποιο επιδημικό νόσημα.

«Η αλήθεια, παρότι θέλει να την υποβαθμίσει η κυβέρνηση, είναι ότι, εμείς παραδώσαμε μία ΒΙ.ΑΛ. με 1.600 άτομα και τώρα έχουμε μία ΒΙ.ΑΛ. με 4.600 άτομα», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ