21.10.2021 15:02

Δίπλα στον αγώνα των συμβασιούχων ο ΣΕΣΝΟΧ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία συμμετείχε σήμερα ο ΣΕΣΝΟΧ με αφορμή την πανελλαδική ημέρα δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών για ένα "Δημόσιο Νοσοκομείο" όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου, Γ. Λαμπαδοχυτός στάθηκε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο κ. Λαμπαδοχυτός σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην πολιτική που ασκείται σε Δημόσια Νοσοκομεία ήδη από το 2013 με συγχωνεύσεις κλινικών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Νοσοκομείου.

Η παραπάνω πολιτική σύμφωνα με τον κ. Λαμπαδοχυτό δημιουργεί για τους υγειονομικούς πολλά ερωτήματα για το μέλλον τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού.

«Οι υπηρεσίες θα παρέχονται με βάση τι ασφάλεια έχει ο καθένας και τα Νοσοκομεία ή οι κλινικές που θα παραμείνουν, θα παραμείνουν με βάση τον αριθμό των ασθενών-πελατών … και όχι τις πραγματικές ανάγκες που έχει γεωγραφικά ένας νομός» δήλωσε ο κ. Λαμπαδοχυτός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως δήλωσε η Γραμματέας του Συλλόγου, Ο. Κάβουρα αποτελεί η στελέχωση των Νοσοκομείων σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις:

 «Ήδη έχει ξεκινήσει σε διάφορα Νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, όπου υπήρξαν ανεμβολίαστοι καθαριστές ή φύλακες να βάλουν εξωτερικούς συνεργάτες για να καλυφθούν με εξωτερικά συνεργεία οι ανάγκες. Μέχρι τέλος του χρόνο το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και για το δικό μας Νοσοκομείο που λήγουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα».

Μάλιστα σύμφωνα με την κα. Κάβουρα το 40% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι και όπως δήλωσε αισθάνονται όμηροι της πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

«Οι ασθενείς επαιτούν για αυτά που δικαιούνται»

Παράλληλα παραμένουν θέματα κτιριακά όπως ανέδειξε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου, με την έλλειψη χρημάτων για την ολοκλήρωση της αίθουσας χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Έτσι ο ΣΕΣΝΟΧ ζητά την απόσυρση του νέου νομοσχέδιου για το ΕΣΥ, την ένταξη του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, την επαρκή χρηματοδότηση για τις υποδομές του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, την αύξηση του προϋπολογισμού, την αύξηση των οργανικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες, την πραγματική στελέχωση στα αγροτικά ιατρεία και τέλος την στελέχωση ου ΕΚΑΒ.  

Τέλος η κα. Κάβουρα ανέφερε ότι η παρουσία λίγων ιατρών και προσωπικού  στη συγκέντρωση οφείλεται στο γεγονός ότι φοβούνται μη χάσουν την εργασία τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ