11.6.2017 23:35

ΒΙΝΤΕΟ- Μόνο κέντρα καταγραφής και όχι διαμονής στη Χίο

Σε Σούδα και ΒΙ.ΑΛ. ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού Γ. Τσαούσης

Τις δομές προσφύγων στη Χίο επισκέφθηκε κλιμάκιο από το Ποτάμι, αποτελούμενο από τον Τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργο Τσαούση, τον συντονιστή Βορείου Αιγαίου Νικήτα Κάλφα και τον γραμματέα Χίου Ν. Μαρτάκη.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. ξεναγήθηκαν από το στέλεχος του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάρκο Φουρναράκη, είδαν τις διοικητικές εγκαταστάσεις αλλά και τους χώρους διαμονής και συνομίλησαν με τους ανθρώπους που προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους.

Στον καταυλισμό της Σούδας, τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε ο συντονιστής Παντελής Μαθιούδης, ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη δομή.

"Ήδη από τον Απρίλιο του 2015, διά στόματος Στ. Θεοδωράκη επισημάναμε τον κίνδυνο για αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Ένα χρόνο αργότερα από τη Σάμο είπαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην αναδιανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Σήμερα από τη Χίο, ένα νησί που έχει μετατραπεί σε δεσμοφύλακα της Ευρώπης λέμε ξεκάθαρα κανένα κέντρο κράτησης ή φιλοξενίας να μη λειτουργήσει στο νησί. Πρέπει να λειτουργήσουν κέντρα για ολιγόωρη ή ολιγοήμερη διαμονή μεταναστών και προσφύγων που μετά την ταυτοποίηση και την καταγραφή τους να αναχωρούν για την ενδοχώρα", ανέφερε ο κ. Τσαούσης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ