18.6.2018 15:41

ΒΙΝΤΕΟ | Δεν πέφτει καρφίτσα στο K.Y.T. της ΒΙ.ΑΛ.

Επιχείρηση στησίματος νέων σκηνών σε ιδιωτικά χωράφια υπό την επίβλεψη της Frontex

Στα όρια του βρίσκεται και πάλι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, με το εσωτερικό του hotspot να έχει γεμίσει ασφυκτικά με σκηνές, με δεδομένο ότι οι οικίσκοι αποδεικνύονται λίγοι για να φιλοξενήσουν το σύνολο των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν στο Κέντρο.

Το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες άτομα που αποζητούν προσωρινό σημείο διαμονής επιχείρησαν να στήσουν νέες σκηνές μέσα σε γειτνιάζοντα χωράφια ιδιωτών παρουσία της Frontex που δήλωνε αδύνατη να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η κατάσταση έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους του Χαλκειούς που βρίσκονταν στα «πασσαλάκια» και που απευθύνθηκαν στην Αστυνομία με αποτέλεσμα να ξεστηθούν οι σκηνές από τα χωράφια και να στηθούν στον χώρο που εκτείνεται το hot spot.

Η προσδοκία για την αναχώρηση

Την ώρα που για μία ακόμη φορά καταπατάται η απόφαση του Σ.τ.Ε. για ανώτατο αριθμό προσφύγων και μεταναστών στο Κ.Υ.Τ. του Χαλκειούς, πάνω από 500 άτομα περιμένουν τη στιγμή που θα ανακοινωθεί η μετεγκατάστασή τους από τη ΒΙ.ΑΛ. σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για άτομα που έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός για την περίπτωσή τους όπως αυτός προβλέπεται από το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένα στο νησί με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε άλλα κέντρα της Ελλάδας.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αυτά τα άτομα έχουν εκλέξει εκπροσώπους με τους οποίους διαβουλεύεται καθημερινά τόσο η Αστυνομία όσο και η Διεύθυνση της ΒΙ.ΑΛ. προκειμένου να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν εντάσεις.

 Προς το παρόν πάντως, η κατάσταση με δεδομένες τις ροές των τελευταίων ημερών συνεχώς οδηγείται στα άκρα χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα για άμεση αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ..

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ