21.9.2017 13:09

ΒΙΝΤΕΟ: "2,5 χρόνια στασιμότητας για τα μεγάλα έργα της Χίου"

"Σκληρό ροκ" από τον Νότη Μηταράκη σε Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαπίστωσή του ότι όλα τα προωθούμενα έργα υποδομών στο νησί έχουν τελματώσει μετέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε σε 9 βασικούς Υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για δέκα μεγάλα έργα στη Χίο.

Από το σύνολο των ερωτήσεων απάντησαν μόνο οι έξι Υπουργοί ενώ οι Υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, παραβαίνοντας τις υποχρεώσεις τους δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν.

«Βαλτώνουν τα ώριμα έργα, δεν δρομολογούνται καινούργια»

Όπως επεσήμανε ο κ. Μηταράκης, από τις απαντήσεις που έλαβε, φαίνεται ότι καμία ουσιαστική πρόοδος δεν έχει συντελεστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια στα μεγάλα έργα υποδομών, αφού είτε καθυστερούν είτε εγκαταλείφθηκαν τελείως ενώ δεν έχει δρομολογηθεί κανένα νέο έργο. Ο Χιώτης Βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για ολιγωρία, ιδεολογικές αγκυλώσεις, έλλειψη σχεδίου και αδυναμία παραγωγής έργου. «Σε πολλές περιπτώσεις παρέλαβαν ώριμα έργα και τα εγκατέλειψαν όπως για παράδειγμα το κτίριο των Δικαστικών Φυλακών», είπε χαρακτηριστικά.

«Κουνήσαμε τα νερά»

Εστιάζοντας στο αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών του ερωτήσεων ο Χιώτης Βουλευτής επεσήμανε ότι κατάφερε να κουνήσει τα νερά σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για θέματα που είχαν σχεδόν εγκαταλειφθεί όπως το Νοσοκομείο Χίου ή τα Λημνιά. «Είναι κρίμα ωστόσο, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η κινητικότητα αυτή παρέμεινε σε επίπεδο δηλώσεων και εξαγγελιών, για δημιουργία επικοινωνιακών επιπτώσεων και όχι για να παραχθεί έργο», προσέθεσε.

«Να μη χαθεί το ΕΣΠΑ»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Μηταράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παρόν ΕΣΠΑ επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της ολιγωρίας της Κυβέρνησης είναι πολύ πιθανό η επόμενη Κυβέρνηση από το 2019 να μην μπορεί να εντάξει κανένα νέο έργο μέχρι το 2021, κάτι που θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα τόσο για το νησί όσο και τη χώρα.

«Ποια η επόμενη ημέρα για εμάς; Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τις υποδομές της Χίου. Πρέπει να τις δούμε ως ένα συνολικό έργο, το οποίο θα αποτελέσει «γέφυρα ανάπτυξης». Άμεσος στόχος να μη χαθεί η ευκαιρία του ΕΣΠΑ 2014-2020» δήλωσε.

«Να επανεκκινήσουν τα μεγάλα έργα»

Ο «γαλάζιος» Βουλευτής έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου δίνοντας βάση στην ανάγκη επανεκκίνησης των βασικών έργων του νησιού. «Μεταξύ των επιμέρους έργων, βασική προτεραιότητα είναι να επανεκκινήσουν τα έργα στο αεροδρόμιο. Να ολοκληρωθεί η μεταφορά του δρόμου και η περίφραξη, αλλά κυρίως να προχωρήσουν ο νέος διάδρομος και το κτήριο. Δίνουμε έμφαση στο τουριστικό προϊόν, το οποίο στηρίζουμε με αξιοπρεπείς υποδομές. Και η εικόνα του αεροδρομίου, αλλά και του Τελωνείου στο λιμάνι δε μας τιμά και δεν είναι αυτή που η Χίος αξίζει» κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ