11.2.2015 12:21

Ζήσε το τώρα

Μπήκε και το 2015 και φεύγει γρήγορα κι αυτό. Ήδη έχουμε Φεβρουάριο, ήδη μπήκαμε στο τριώδιο. Και συνεχίζουμε να ψάχνουμε την ευτυχία στο αύριο.

Συνεχίζουμε να πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλλίτερη, όταν θα παντρευτούμε, όταν θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα.

Μετά αγχωνόμαστε γιατί τα παιδιά μας δεν είναι αρκετά μεγάλα και όλα θα είναι καλλίτερα όταν θα μεγαλώσουν.

Στη συνέχεια αγχωνόμαστε γιατί φτάνουν στην εφηβεία και πρέπει να ασχοληθούμε μαζί τους. Θα είμαστε σίγουρα ευτυχείς όταν θα ξεπεράσουν αυτό το στάδιο.

Λέμε στους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι ολοκληρωμένη όταν ο σύντροφος μας αποκατασταθεί, όταν θα αποκτήσουμε ένα πιο ωραίο αυτοκίνητο, όταν θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές, όταν θα πάρουμε σύνταξη.

Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη στιγμή για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι ΤΩΡΑ!

Αλλιώς πότε;

Η ζωή μας θα  είναι πάντοτε γεμάτη με απογοήτευση. Είναι προτιμότερο να το παραδεχθούμε και να αποφασίσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι παρόλα αυτά.

Για πολύ καιρό, μου φαινόταν ότι η ζωή μου θα άρχιζε. Η πραγματική ζωή. Αλλά υπήρχαν πάντα εμπόδια, μια δοκιμασία να ξεπεραστεί, μια δουλειά να τελειώσει, χρόνος να δωθεί, ένα χρέος να πληρωθεί. Μετά η ζωή θα ξεκινούσε. Τελικά κατάλαβα ότι αυτά τα εμπόδια ήταν η ΖΩΗ.

Αυτή η προοπτική με βοήθησε να δω ότι δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία. ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ.

Λοιπόν εκτιμήστε κάθε στιγμή. Σταματήστε να περιμένετε να τελειώσει το σχολείο, να ξαναγυρίσετε στο σχολείο, να χάσετε 10 κιλά, να ξεκινήσετε να δουλεύετε, να παντρευτείτε, να έρθει η Παρασκευή το βράδυ, η Κυριακή πρωϊ, να αγοράσετε ένα καινούργιο αμάξι, να πληρώσετε την υποθήκη σας, να έρθει η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, ο χειμώνας, η πρώτη του μήνα, η τα μέσα του μήνα, να ακούσετε το τραγούδι σας στο ραδιόφωνο, να πεθάνετε, να ξαναγεννηθείτε.....πριν αποφασίσετε να ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Δεν υπάρχει καλλίτερος χρόνος για να είστε ευτυχισμένοι....από ΤΩΡΑ !  Ζήστε και εκτιμήστε την τωρινή στιγμή.

Τώρα σκέψου καλά και προσπάθησε να απαντήσεις σε αυτές τις 4 ερωτήσεις:

  1. ονόμασε 5 άτομα από τα πλουσιότερα στη γή.
  2. ονόμασε τις 5 τελευταίες νικήτριες του διαγωνισμού Μις Υφήλιος.
  3. ονόμασε τους 10 τελαυταίους νικητές του βραβείου Νόμπελ.
  4. ονόμασε τους 10 τελαυταίους νικητές του Όσκαρ καλλίτερου ηθοποιού

 

Δεν τα καταφέρνεις; Είναι δύσκολο; Μην ανησυχείς, κανείς δεν θυμάται.

Τα χειροκροτήματα περνάνε ! τα κύπελα πιάνουν σκόνη ! οι νικητές ξεχνιούνται !

Τώρα προσπάθησε να απαντήσεις σε αυτές τις 4 ερωτήσεις:

  1. ονόμασε τρείς καθηγητές που σενέβαλαν στην μόρφωση σου.
  2. ονόμασε τρείς φίλους που σε βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές.
  3.  σκέψου κάποια άτομα που σε έχουν κάνει να νιώσεις ξεχωριστός/ή.
  4. ονόμασε 5 άτομα με τα οποία σου αρέσει να περνάς την ώρα σου.

 

Τα καταφέρνεις ; είναι πιο εύκολο, έτσι ;

Τα άτομα που έχουν μια ουσία στη ζωή σου δεν είναι αναγκαστικά οι πιο πλούσιοι, οι πιο επιτυχημένοι... είναι όμως εκείνοι που ανησυχούν για σένα, που φροντίζουν για σένα, που σε οποιεσδήποτε περιστάσεις είναι δίπλα σου !

Σκέψου λίγο η Ζωή είναι πολύ σύντομη !

Πάρε την στα χέρια σου και αποφάσισες να ζήσεις ΤΩΡΑ. Ζήσε προσφέροντας ότι μπορείς: γνώση, αγάπη, κατανόηση, ανεκτικότητα, έναν καλό λόγο, ένα χαμόγελο! Αυτά θα μείνουν, όλα τα άλλα περνούν και φεύγουν. Δώστα απλόχερα και θα απολαύσεις την καλλίτερη χρονιά !

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ