Απόψεις

30/6/14 19:16

τελ. ενημ.: 30/6/14 19:16

Τότε που ο Πολύδωρος άκουγε…

Η στήλη δεν έχει κρύψει ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση του κ. Λαμπρινούδη ως Δημάρχου Καμποχώρων τον Ιούνιο 2001, να αναλάβει την τεχνική διεύθυνση της Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης Καμποχώρων (Δ.Α.Ε.Κ.) με δέσμευση υπέρ αυτής, του ανενεργού εργοληπτικού πτυχίου.

Συμφωνήθηκαν γραπτά λεπτομέρειες της συνεργασίας, οι οποίες σύντομα μεταβλήθηκαν από τον κ. Λαμπρινούδη, με συνέπεια να υπογραφεί νέο συμφωνητικό με το οποίο ανελάμβανε – ο ίδιος- την επιλογή των υπεργολάβων άσχετα με το ύψος της προσφοράς τους.

Συνέπεια τούτων η ΔΑΕΚ να δημιουργήσει χρέη, κάποια από τα οποία η διάδοχός της (ΔΗΚΕΧ) προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει. Ωστόσο, επειδή η στήλη είχε πάρει πολύ ζεστά το ρόλο της και πέραν των συμφωνημένων υποχρεώσεων προσέφερε – χωρίς αμοιβή- καθημερινά υπηρεσίες άτυπου τεχνικού συμβούλου στον Δήμο και τον Δήμαρχο, συνέχισε και μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2002 να προσπαθεί να βοηθά τον κ. Λαμπρινούδη και τον διάδοχό του.

Στο πλαίσιο αυτό, βοήθησε να γίνει δρόμος προς το Σκοπευτήριο για να αρχίσει η κατασκευή του, έδωσε την ιδέα ανασχετικού – εμπλουτιστικού φράγματος πολύ μικρής δαπάνης στην Φυρόλακα για τη βελτίωση της ποιότητας των νερών του Κορακάρη, έδωσε την ιδέα δημιουργίας πολύ μεγάλης λιμνοδεξαμενής στο Σαραπειό για να δέχεται τα νερά των πηγών Ρίνας, Ναγού και Δελφινιού και τέλος έδωσε την ιδέα δημιουργίας μεγάλου δασικού πυρήνα στον Κορακάρη από υπάρχουσα πίστωση 30.000 ευρώ του προηγούμενου Νομάρχη.

Επιλέχθηκε για διάφορους λόγους θέση δυτικά του Κορακάρη – έναντι Δαφνώνα-  και με τη βοήθεια της Δ/νσης Δασών (κ. Μπέλλας) και της δασοπόνου της Νομαρχίας κ. Μ. Αγά ανατέθηκε η εργολαβία και επιβλέφθηκε από τη Δ/νση Δασών και τη Νομαρχία.

Ο πυρήνας περιλαμβάνει πεύκα, κουκουναριές, ακακίες, δενδρολίβανα και πιθανά άλλα δένδρα.

Σήμερα τα δένδρα έχουν περί τα 10 μ. ύψος και επαυξάνουν τουλάχιστον κατά 10% τη διείσδυση των νερών της βροχής στον υπόγειο υδροφορέα (Β. Παρασχούδης)

Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι τότε το Δ.Σ. της Φιλοδασικής στο οποίο ήταν μέλος η στήλη, δεν δέχθηκε να της παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διά της Δ/νσης Δασών παραπλήσια έκταση 50 στρεμμάτων προετοιμασμένη για δενδροφύτευση από σχολεία, στρατό, προσκόπους, σώματα ασφαλείας, λοιπούς φορείς και απλούς πολίτες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Κορακάρης και το νησί να στερηθούν τη δημιουργία ενός ακόμα δασικού πυρήνα 50 στρεμμάτων.

Ωστόσο ο πυρήνας έγινε και εγγράφεται στα θετικά που αφήσει πίσω του ο κ. Λαμπρινούδης.

Όλοι μαζί, μπορούμε…

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση