26.3.2014 9:26

«Την ιστορία την γράφουν οι ελεύθεροι λαοί κι όχι οι προσκυνημένοι»

Αντίθετοι με την ιδεολογική χρήση της ιστορίας που επιχειρεί σε κάθε επέτειο το σύστημα, κρατάμε από την Επανάσταση του 1821, τη ζώσα αλήθεια της. Το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία είναι το νήμα που μας δένει με την δική μας ιστορία. Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων κοτσαμπάσηδων και της "Ιερής Συμμαχίας", «το έθνος θα χαθεί». Σήμερα μας λένε ότι η σύγκρουση με τους σύγχρονους "ιερούς συμμάχους" (ΕΕ- ΔΝΤ- ΝΑΤΟ) και η άρνησή μας στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, θα φέρουν το χάος και την καταστροφή. Η επανάσταση του 1821 όμως, απόγονος της Γαλλικής Επανάστασης και των ευρωπαϊκών εξεγέρσεων του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα, έχοντας ως στόχο την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, απέδειξε ότι οι λαοί ενίοτε νικούν. Κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, τη μοιρολατρία και τις εκτιμήσεις των κατά καιρούς «ηγεμόνων» που με εκβιαστικά διλήμματα και συστηματικό εκφοβισμό, επιχειρούν να επιβάλλουν τετελεσμένα και μονόδρομους.
Έτσι εκδικούνται οι «ιστορικές επαναστάσεις» και μένουν επίκαιρες.
Σήμερα το αίτημα για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή κυριαρχία, παίρνει τις σύγχρονες διαστάσεις του εν μέσω της μνημονιακής λαίλαπας. Η συντελούμενη, πολυεπίπεδη καταστροφή πρέπει και μπορεί να σταματήσει. Ο λαός μας μπορεί να χαράξει ένα άλλο μέλλον, μπορεί και πρέπει να έρθει ξανά στο προσκήνιο, επιβάλλοντας τις πολιτικές εκείνες που θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο.
Γιατί την ιστορία την γράφουν οι ελεύθεροι λαοί κι όχι οι προσκυνημένοι.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ