2.3.2021 7:57

"Θυσιάζουν" τους βρεφονηπιακούς για... υπόγειους κάδους

Πέντε βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα εξυπηρετήσουν 280 νήπια, ή υπογειοποιημένοι κάδοι απορριμμάτων;

Ιδού το μεγάλο δίλημμα και η πολιτική αντιμετώπιση του για να ληφθεί η σωστή απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/2/2021.

Πιο συγκεκριμένα.

Να δοθούν 130.000 € στο ΝΠΔΔ από το Δήμο Χίου για την ένταξη του σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, από όπου θα επιχορηγηθεί με άλλες 250.000 € ( 50.000 € για κάθε παιδικό σταθμό) για την εναρμόνιση τους με το Προεδρικό Διάταγμα πέντε βρεφονηπιακών σταθμών ( Καλουτά, Φλοίσκου, Βαρβασίου,Βροντάδου, Καλλιμασιάς ), ή να δοθούν τα χρήματα αυτά για την υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων, σύμφωνα με την εναλλακτική πρόταση που σκοπίμως κατατέθηκε;

Τα χρήματα αυτά και το έργο συνολικά θα είναι για να δημιουργηθούν νέοι χώροι ξεκούρασης ( ύπνου )των νηπίων, χώροι τραπεζαρίας, χώροι για τους γιατρούς, νέα κουφώματα, νέα ασφαλή δάπεδα και διάφορα άλλα, δηλαδή ο πλήρης εκσυχρονισμός ασφάλειας και λειτουργικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών, για να μπορέσουν να έχουν την νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Μετά από μακρά συζήτηση η πλειοψηφία των παρατάξεων ( ευτυχώς όχι όλες ) και του ΔΣ διά της αρνητικής ψήφου, αποφάσισαν να μην δοθούν τα χρήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δια του ΝΠΔΔ.

Ευτυχώς όμως υπάρχει η πρόβλεψη, με διάφορες εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, και η πλειοψηφική αυτή πρόταση δεν θα γίνει πράξη διότι στερείται νομιμότητας.

Επί πλεόν υπάρχει η ασφαλιστική δικλείδα τήρησης της νομιμότητας, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπογράφουν τις δαπάνες αυτές και είναι καλά διαβασμένοι και καταρτισμένοι.

Στα πλαίσια της τυφλής αντιπολιτευτικής τακτικής θα ¨θυσιάζονταν¨ τα βρέφη και τα νήπια με τις οικογένειες τους, μόνο και μόνο για να μη γίνει ένα έργο που θα εξυπηρετεί τα παιδιά όλης της Χίου.

Σε δεύτερο χρόνο οι ίδιοι που το καταψηφίζουν, θα ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες από τους αρμόδιους του ΝΠΔΔ για την μη υλοποίηση του έργου αυτού.

Το χειρότερο όλων είναι ότι τα χρήματα αυτά, οι 130.000 € είναι χρήματα από δημοτικούς πόρους που είναι λιγοστοί, σε σχέση με τα χρήματα που υπάρχουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και είναι αρκετά .

Επίσης η πρόταση για τους κάδους απορριμμάτων υπάρχει μέσα στον συνολικό σχεδιασμό των ΒΑΑ ( Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ) με προϋπολογισμό 1.300.000 €.
Στερείς δηλαδή πόρους και τους δίνεις σε μια εύρωστη οικονομικά υπηρεσία.

Στόχος και σκοπός είναι ένας.

Να μην γίνει τίποτα σε αυτή την δημοτική θητεία.

Αυτό το πολιτικό σκηνικό επικρατεί σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλό και χρήσιμο είναι να ενημερώνονται όλοι οι δημότες για το τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς επίσης για την προσπάθεια και την ψήφο του κάθε δημοτικού συμβούλου και της κάθε δημοτικής παράταξης.

Απαξιώνεται έτσι το ΔΣ με τη λογική του ότι ¨είμαστε οι πιο πολλοί και αποφασίζουμε ότι θέλουμε, ούτως η άλλως δεν έχουμε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Χίου και σε άλλον θα χρεωθεί η αποτυχία¨.

Δυστυχώς έτσι πορεύεται και θα πορευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε όλη την Δημοτική Θητεία.

¨Θυσιάζονται ¨ ακόμα και τα μικρά παιδιά για εγωισμούς και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει μεγαλείο ψυχής για να την υπηρετήσεις σωστά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ