26.1.2016 17:09

Τέλος εποχής στον αυτοδιοικητικό λαϊκισμό

Η στήλη έχει συμπληρώσει ως πολίτης συμμετέχων στα κοινά 16 πλήρη χρόνια εκτιθέμενη στα Μ.Μ.Ε. και στα θεσμικά όργανα με προτάσεις και υποδείξεις.

Στο διάστημα αυτό προείδε, ανέδειξε και απέδειξε ότι: Πολιτικές και Υπηρεσιακές αυθαιρεσίες μόνο δεινά θα φέρουν στον τόπο.

Όσοι αυθαιρέτησαν  ως Αυτοδιοκητικοί και όσοι υπηρεσιακοί ανέχθηκαν τις αυθαιρεσίες τους, σε κατασκευές  έργων χωρίς μελέτες ή ελλιπείς μελέτες, χωρίς αδειοδοτήσεις, χωρίς προοπτικές, σκοπιμότητα και χρησιμότητα, πρέπει να λογοδοτήσουν στους πολίτες και στην πατρίδα που αδυνάτησε εθνικά, πολιτικά, οικονομικά και στρατηγικά.

Όποιοι νόμιζαν ότι καλύπτονταν από κομματικές βοήθειες  πιστεύοντας ότι  η εκλογή τους λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ που «ξεπλένει» κάθε στραβή και επιζήμια πράξη τους , καλό είναι , αντί να ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο και να παραπληροφορούν , να ιδιωτεύσουν αντιλαμβανόμενοι το κακό που έχουν προκαλέσει στον τόπο και να αφήσουν τους ειδικούς να βοηθήσουν το Δήμο.

Όχι λοιπόν σε λαϊκίστικη συλλογή υπογραφών διαμαρτυριών για δήθεν αυθαιρεσίες υπηρεσιακών απέναντι στις αυθαιρεσίες των ιδίων. Οι υπηρεσιακοί πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους.

Τα Δημόσια και Δημοτικά έργα πρέπει: Αφού μελετηθούν, δημοσιοποιηθούν και αδειοδοτηθούν  με προοπτικές σε βάθος πολλών δεκαετιών να γίνονται  ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ και να λύνουν τα προβλήματα.

Επειδή ο παραλιακός δρόμος του Βροντάδου έγινε χωρίς τα πιο πάνω, ο Δήμος Ομηρούπολης αναγκάστηκε μετέπειτα να ανεχτεί και μια νησίδα χωρίς προδιαγραφές, με κόμβους  χωρίς αναστροφές, χωρίς πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους , για την οποία ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι Υπηρεσιακοί που την υπέδειξαν, με συνέπεια να χρειάζεται αναβάθμιση.

Αντί λοιπόν Αυτοδιοικητικών παλικαρισμών που μόνο κακό θα κάνουν  στη λύση  που θα δοθεί τελικά με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων από το Δήμο Χίου, καλύτερα σιωπή.

Η λύση  θα δοθεί με την προώθηση της μελέτης αναβάθμισης του παραλιακού δρόμου από Τάγμα μέχρι Γούβι που θα κάνει τον Βροντάδο- την Κυανή Ακτή της Ανατολικής Ευρώπης- και θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ  και με τη σύσταση  ομάδας εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 58, 1,θ του Καλλικράτη από εξειδικευμένους  - ιδιώτες- επιστήμονες που γνωρίζουν και έχουν αποδείξει ότι αγαπούν τη Χίο.

Οι τελευταίοι θα προσφέρουν  αντίστοιχες υπηρεσίες- χωρίς αμοιβή- δηλαδή θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και θα συντείνουν να αντιστραφεί το κλίμα παρακμής. Μόνο έτσι θα υλοποιηθούν τα έργα ανάπτυξης στο παραλιακό μέτωπο και δρόμο όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος.

Εμπρός λοιπόν κύριε Δήμαρχε, αποδείξτε ότι ανταποκρίνεστε στην προσφορά-  αμισθί- υπηρεσιών επιστημόνων, για να αποτελέσει το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και ο αναβαθμισμένος παραλιακός δρόμος πραγματικό εργαλείο  και οδηγό ανάπτυξης του τόπου.

Αυτοδιοικητικός Λαϊκισμός. Τέλος

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ