9.5.2018 18:20

Τη συναίνεση την καλλιεργείς, δεν την εκλιπαρείς

Μια ωραία καλοκαιρινή πρόταση είναι να πεισθεί η δημοτική αρχή να εκθέσει τις κατά καιρούς μακέτες της σε μια οργανωμένη έκθεση με τίτλο «πως οραματιστήκαμε τη Χίο αλλά δεν μας βγήκε».

Μακέτες απ’ το master plan του λιμανιού, μακέτες για το ακίνητο της οδού Λάδης, μακέτες για το στέγαστρο αναμονής των taxi, πιο πρόσφατα μακέτες για το δημοτικό κήπο και την ενοποίηση της Απλωταριάς με την είσοδο του Κάστρου. Από χθες μακέτες και για την πρόθεση αντικατάστασης των λαμπτήρων στα δημοτικά φωτιστικά σώματα.

Θα περνά κανείς, θα τις θαυμάζει και θα αναλογίζεται πόσες τρικλοποδιές έφαγε η δημοτική ομάδα για να εμποδιστεί να εφαρμόσει την οραματική της σύλληψη για τον τόπο.

Κατά βάση τη δημοτική πολιτική την έφαγε το ξερό της το κεφάλι. Οι μεγάλες τομές προϋποθέτουν συνθέσεις κι η δημοτική αρχή δούλεψε σε ιδανικό περιβάλλον για να τις επιτύχει. Την επομένη των εκλογών κυριαρχούσε η εντύπωση της συγκυβέρνησης με τη «Χιακή Συμπολιτεία». Διαβάστε μια από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της για να καταλάβετε που κατέληξε η αρχική διάθεση. Πολύ σύντομα επίσης φάνηκε ότι ο Πολύδωρος δεν ήταν … καψωμένος για τη ρεβάνς, μπορούσε να αξιοποιηθεί και η δική του εμπειρία και των στελεχών του. Μονίμως γίνονταν αποδέκτες υπονοούμενων, τις περισσότερες φορές μη στοιχειοθετημένων.

Ο δήμαρχος προσωπικά είχε συμπεριφορά … ηφαιστείου κάθε φορά που ένοιωθε να τον απειλούν ψήγματα κριτικής από τα δημοτικά έδρανα. Ακόμα και σε καταστάσεις ακραίων φαινομένων, όπως το μεταναστευτικό, η δημοτική αρχή μεταχειρίστηκε όργανα, όπως τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, με τρόπο τέτοιο, που σε αυτή να απομείνει μόνο η ίδια. Ακύρωσε προθέσεις ειλικρινούς συνεργασίας, όπως του ανεξάρτητου Μιχ. Κοντούδη ή του ανεξάρτητου … με το ένα πόδι, Β. Μυριαγκού. Κοντολογίς έκανε το παν για να δημιουργεί περιβάλλον εχθρικό απέναντι της.

Σήμερα διαπίστωσε ότι αποφάσεις με βαρύ οικονομικό τίμημα, όπως της αλλαγής των λαμπτήρων των δημοτικών φωτιστικών σωμάτων, χρειάζονται αυξημένη πλειοψηφία 2/3 του Συμβουλίου για να εγκριθούν. Ούτε τώρα προετοίμασε το έδαφος. Σύρθηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και υποχρεώθηκε να αποσύρει άρον – άρον την πρόταση της.

Οι τελευταίες μέρες της Πομποιϊας δεν έχουν διδάξει τους πορφυρογέννητους διοικητές του τόπου. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η συναίνεση ούτε διατάσσεται, ούτε εκλιπαρείται. Απλά καλλιεργείται. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση έχουν αποδειχθεί πολύ κατώτεροι των περιστάσεων για να παραστήσουν αύριο – μεθαύριο τους διωκόμενους από τις αντιπολιτεύσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ