23.5.2014 11:55

Τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους να ψηφίσουν με την εμπειρία τους από τις πολιτικές της ΕΕ και των Κομμάτων της

Τελευταία διάφορες δυνάμεις όπως ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φουντουλάκης έχουν βαλθεί να σύρουν τα ΑμεΑ σε ψήφο ενάντια στα συμφέροντά τους. Κάλεσε στο όνομα της αναπηρίας σε στήριξη των υποψηφίων του κεφαλαίου στον Πειραιά, του συνδυασμού του κ. Μώραλη, αφού όπως είπε «έχει ένα πλήρες πρόγραμμα που αφορά στα άτομα με αναπηρία ώστε ο Πειραιάς να γίνει μια προσπελάσιμη πόλη».
Αλλού υπάρχουν καλέσματα ψήφισης των ΑμεΑ υποψηφίων είτε στις τοπικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές με κριτήριο την αναπηρία, ανεξάρτητα από την πολιτική που πρεσβεύουν.
Ανεξάρτητα από το αν ανήκουν σε χώρους που τόσα χρόνια έχουν διαμορφώσει και στηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ, την πολιτική υποβάθμισης, υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας.
Ανεξάρτητα από το αν ανήκουν ή στηρίζουν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, συνδυασμούς στην τοπική διοίκηση ή Κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, που έφεραν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, που πετσόκοψαν χιλιάδες ΑμεΑ από επιδόματα, συντάξεις, που στη Χίο και άλλα νησιά στέλνουν ΑμεΑ να περάσουν από ΚΕΠΑ στη Μυτιλήνη ενώ όσοι περιμένουν να περάσουν από ΚΕΠΑ στη Χίο αναμένουν το πότε και αν θα τα καταφέρουν.
Ανεξάρτητα από το αν συμπαρατάσσονται με την πολιτική που έκλεισε και συγχώνευσε νοσοκομεία, που έχει μετατρέψει τον ΕΟΠΥΥ στον καλύτερο πελάτη των Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας.  
Ανεξάρτητα από το αν υποστηρίζουν την πολιτική εκείνη που στέλνει ένα αριθμό ΑμεΑ μέσω του ΕΣΠΑ για εκμετάλλευση στους επιχειρηματίες, πουλώντας τάχα «κοινωνική πολιτική».
Ανεξάρτητα από το αν ακολουθούν το σύστημα που αφήνει σήμερα στην Ελλάδα 180.000 παιδιά εκτός Ειδικής Αγωγής, που τα στέλνει στους ιδιώτες ή στα δημόσια σχολεία χωρίς καμία στελέχωση.
Αυτά τα ζητήματα, τα προσπερνούν συνειδητά γιατί είναι αποτελέσματα του συστήματός τους, της ΕΕ, του καπιταλισμού, συγκεκριμένων κατευθύνσεων και νόμων που οι χώροι αυτοί ψήφισαν με φανατισμό. Στέκονται στα αυτονόητα, που και πάλι όμως είναι ζητούμενα, όπως η πρόσβαση των ΑμεΑ στις πόλεις που οι ίδιοι έχουν καταστρέψει. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Στις μέρες μας χρειάζεται να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας όπως και οι σύγχρονες ανάγκες τους λαού μας με βάση και τις δυνατότητες της επιστήμης, όχι απλώς το ζήτημα της πρόσβασης, τα πεζοδρόμια και τα κτίρια.
Βεβαίως η αναπηρία είναι βασικό κριτήριο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη όχι μόνο σε μια εκλογική διαδικασία αλλά και στην καθημερινότητα, στη συμμετοχή στην πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, ενισχύοντας τους Συλλόγους των ΑμεΑ σε κατεύθυνση αγωνιστική με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Η στάση και η ψήφος μας επομένως, πρέπει να δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με αυτή την εξουσία, τη σύγκρουση με τα μονοπώλια. Σε όλους τους τομείς και στο φάρμακο, στις υπηρεσίες υγείας, που για να θησαυρίζουν μετατρέπουν τους χρονίως πάσχοντες στους καλύτερους και πιο σταθερούς τους πελάτες. Εκεί είναι η ουσία!
Η μόνη γνήσια ψήφος που δεν θα μεταλλαχθεί μετά τις ευρωεκλογές, που εκφράζει με γνήσιο και αξιόπιστο τρόπο την αντίθεσή μας στην ΕΕ, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που με συνέπεια τόσα χρόνια στήριξε και ενίσχυσε το αναπηρικό κίνημα, το λαό. Που έθεσε στόχους πάλης, που οργάνωσε τον αγώνα για την ανακούφιση από τα καθημερινά άμεσα προβλήματα (χαράτσια, κόψιμο στο ρεύμα κλπ), που παλεύει για Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν φορέα Υγείας χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, που προειδοποίησε καθαρά για το ρόλο της ΕΕ, καλώντας ανοικτά σε αποδέσμευση από την πολιτική της, την ένωση που αγοράζει και πουλά την υγεία στις πλάτες των ΑμεΑ. Είναι η μόνη ψήφος-ασπίδα για τα δικαιώματά μας.
Οι ανάπηροι δεν είναι ένα γκέτο, ούτε βρίσκονται σε μια γυάλα ξεκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία. Στο χώρο της αναπηρίας υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία εκείνων που προέρχονται ή και ανήκουν στη φτωχολογιά, την εργατική τάξη και εκείνοι οι λίγοι, που ανήκουν στην αντίπερα όχθη. Όλοι εμείς που ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία επιβάλλεται από την εμπειρία και το συμφέρον μας να στηρίξουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, να μην υποκύψουμε στα διλλήματα και τις πιέσεις του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών επιλέγοντας ποιος δήμιος θα μας σφάξει καλύτερα, ρίχνοντας και πάλι το γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κάλπη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ