5.9.2014 12:55

Συσκεφθείτε επειγόντως γιατί χανόμαστε…

Η στήλη έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι περιμένει από τη νέα δημοτική αρχή να δώσει πολύ περισσότερα, απ’ ότι η προηγούμενη.
Ειδικότερα, αναγνωρίζει στον νέο Δήμαρχο την προσπάθεια για συνολική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών από πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.
Η ενεργοποίηση τοπικών συμβουλίων και ειδικών επιτροπών, θα δώσει το φιλί της ζωής σ’ ένα Δήμο που λίγο- πολύ έχουν αποκαλυφθεί τα αδιέξοδά του.
Όμως χωρίς πολιτική και κοινωνική στήριξη από τη νέα δημοτική (και περιφερειακή) αρχή, κανείς υπηρεσιακά δεν θα κάνει την υπέρβαση, να εφαρμόσει νόμου που χρειαζόμαστε όσο ποτέ.
Η παραβατικότητα κάθε μορφής και φύσης θα πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά, αλλά με πρώτους μεταξύ ίσων τα πολιτικά πρόσωπα που εξελέγησαν.
Το εκλογικό σώμα που ψήφισε την απομπαχαλοποίηση, το αναμένει.
Αν χαθεί ή καθυστερήσει πολύ η εφαρμογή της νωπής λαϊκά εντολής και συνεχίσει η αφόρητη καθημερινότητα, η τελευταία θα θεωρηθεί ανίκητη και η νέα δημοτική αρχή νικημένη.
Ήδη, οι πεζοί κινδυνεύουν όταν χρησιμοποιούν τις διαβάσεις τους (λόγω διαφοράς στην έλλειψη σεβασμού μεταξύ των νοημόνων οδηγών και των άλλων που δεν υπολογίζουν τίποτε και κανέναν πεζό).
Κατά γενική ομολογία και παραδοχή χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ με πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου μία σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Ταξίαρχο (για τους ένστολους παραβάτες) μακριά από κάμερες.
Ένα λιτό κοινό ανακοινωθέν και λίγες ενημερωτικές παρουσίες στα ΜΜΕ μαζί με προετοιμασία δημοτικού χώρου για υποδοχή οχημάτων και μίσθωση γερανών, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργούν όσοι αδιαφορούν για τους συνδημότες και συμπεριφέρονται αντικοινωνικά.
Εξυπακούεται, ότι το σωστό φρεσκάρισμα των διαβάσεων πεζών και των πινακίδων τους, μαζί με δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης για δίτροχα και ποδήλατα (σε βάρος των αυτοκινήτων) στο κέντρο, είναι προαπαιτούμενα.
Τέλος επαναλαμβάνεται ότι: θα πρέπει να ορισθεί εντεταλμένος σύμβουλος για την εφαρμογή των πιο πάνω, συνεπικουρούμενων από συμβούλους των τοπικών κοινοτήτων και υπηρεσιακούς που θα επιλέξει ο ίδιος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ