5.8.2015 11:18

Συνετή διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού

Βρισκόμαστε στο μέσο της θερινής τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα στο ζενίθ των απαιτήσεων κατανάλωσης νερού. Αντιλαμβανόμαστε ότι η τροφοδοσία του συνόλου των απαιτήσεων με επαρκές και καλής ποιότητας νερό είναι πρωταρχικής σημασίας για την κάλυψη οικιστικών και τουριστικών αναγκών.

Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι οι υδατικοί πόροι του νησιού μας είναι περιορισμένοι και ως εκ τούτου αδυνατούν να καλύψουν πλήρως τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις κατανάλωσης. Η υπηρεσία μας κάνει συνεχείς προσπάθειες ώστε να γίνουν έργα εξοικονόμησης και επαύξησης υδατικών πόρων.

Είναι όμως απαραίτητο, ειδικά σε περιόδους υψηλών απαιτήσεων λόγω καιρικών συνθηκών και θερινού πληθυσμού, να ακολουθούν οι καταναλωτές τακτικές περιορισμού κατανάλωσης νερού.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν πιθανά φαινόμενα έλλειψης νερού που θα αναστατώσουν και θα ταλαιπωρήσουν μεγάλο μέρος των δημοτών.

Σε ένα ήδη επιβαρυμένο από τις ποικίλες ανθρώπινες δραστηριότητες φυσικό περιβάλλον, είναι επιτακτικό να κάνουμε μαζί, υπηρεσίες και καταναλωτές, ό,τι είναι δυνατό για την αειφορία των υδατικών πόρων.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ