26.9.2014 10:54

Σταμάτης Κάρμαντζης Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του Τουρισμού στην ευημερία της διεθνούς κοινότητας.
Η Χίος, τόπος προικισμένος με ανεκτίμητους φυσικούς και πολιτισμικούς πόρους, δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα μια διακριτή θέση στον τουριστικό χάρτη, αν και έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, εφόσον υπάρξει ο κατάλληλος στρατηγικός σχεδιασμός, που μόνο με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορεί να επιτευχθεί.
Ο τουρισμός μπορεί να στηρίξει  την τοπική παραγωγή, σε μια προσπάθεια προβολής και αξιοποίησης της ιδιαίτερης τοπικής ταυτότητας που αποτελεί μια σύνθεση ιστορίας, μνημείων, γεύσεων, τοπικών παραδόσεων και εθίμων, υλικών και άυλων πολιτισμικών στοιχείων που κάνουν τον τόπο μας ξεχωριστό. Αυτά οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να τα διαχειριστούμε με σύνεση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνουν για μια ξεχωριστή τουριστική ταυτότητα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα των επόμενων γενεών σε αυτά.
Η ιδιαίτερη νοηματοδότηση αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού μας υποχρεώνει στον αναστοχασμό της πορείας και των προτεραιοτήτων μας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας,  και παράλληλα μας υπενθυμίζει την υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες που μας τιμούν με την προτίμησή τους στο νησί μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ