28.5.2019 10:21

Στ. Κάρμαντζης: Ο πιθανότερος νικητής

Πρώτος στην πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών ανεδείχθη ο κ. Κάρμαντζης

Αξιόλογο ποσοστό «συνέλεξε» ο κ. Τριαντάφυλλος

Ο αξιοπρεπής κ. Βουρνούς έχασε για πολύ λίγους ψήφους επειδή λεηλάτησε την εκλογική του δύναμη ο εκλεκτός του ΚΙΝΑΛ.

Εξαιρετική παρουσία του κ. Καραβασίλη, ο οποίος διεκρίθη για το ήθος και την μετριοπάθεια του.

Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ (στην Χίο και μόνον), έχει τις ρίζες της (συν τοις άλλοις) και στο ισχυρό βαθύ και παλαιό ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ, ονειρεύεται  να κυβερνήσει την Χίο….

ΟΜΩΣ:

Η σε βάθος μελέτη των αριθμών και των νέων δεδομένων οδηγεί στην ασφαλή πρόβλεψη, ότι νικητής θα είναι (με μικρή διαφορά) ο κ. Κάρμαντζης.

Ο κυριότερος παράγων που θα επηρεάσει το εκλογικό σώμα κατά την διαδικασία της 2ης Κυριακής, είναι η προκήρυξη εθνικών εκλογών, όπου προεξοφλείται η νίκη της ΝΔ. Ο κ. Κάρμαντζης ανήκει στην ΝΔ και έχει καλές επαφές με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Θα είναι επομένως, ένας κυβερνητικός Δήμαρχος!!

Το μεταναστευτικό θα επιδράσει αρνητικώς στον κ. Τριαντάφυλλο, διότι θα αναγκαστεί να πάρει «διφορούμενες» θέσεις, για να προσελκύσει «αριστερές» ψήφους. Ήδη το μεταναστευτικό, έχει εξοργίσει  τους Χιώτες!

Υπάρχουν επίσης οι νεοδημοκράτες, οι οποίοι για διαφόρους λόγους εψήφισαν τον κ. Τριαντάφυλλο, κυρίως διότι υπήρξε ένας αριθμός συμβούλων του προερχόμενοι από την ΝΔ. Όμως τώρα δεν υπάρχει σταυρός. Η υποχρέωση τελείωσε. Κατά το μάλλον οι ψηφοφόροι αυτοί, μαζί με πολλούς οι οποίοι εψήφισαν τον κ. Βουρνού, θα θελήσουν να τιμήσουν το μητρικό τους κόμμα……..

Ο κ. Τριαντάφυλλος επετέθη με ανοίκειο τρόπο στον κ. Καραβασίλη, στους συμβούλους του, στους ψηφοφόρους του και δεν δίστασε να «τραμπουκίσει» σε πολίτες που διαφωνούσαν μαζί του. Τώρα μάλλον θα δρέψει τους καρπούς των πράξεων αυτών….

Τέλος ο πολίτης της Χίου δεν θα ξεχάσει ποτέ το γεγονός, ότι ο κ. Τραντάφυλλος εψήφισε με πάθος τους εφαρμοστικούς νόμους του 2ου μνημονίου. Ήσαν οι νόμοι αυτοί, οι οποίοι εξανέμισαν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες.

Όλοι στην Ευρώπη, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και στους οικονομικούς κύκλους έχουν παραδεχθεί: Οι τρόποι που επέλεξε η Ελλάδα για την εφαρμογή των μνημονίων ήσαν λάθος!!! Οι τρόποι ήσαν οι εφαρμοστικοί νόμοι…. Αυτοί οι νόμοι έχουν απόνερα, που φθάνουν στις κάλπες της 2ης Κυριακής για την ανάδειξη του Δημάρχου…..

Λεωνίδας Κωστάλας

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ