30.8.2022 16:32

Σκέψεις και διαπιστώσεις με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Με το χρόνο να έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα προς την λήξη των θητειών στην τοπική αυτοδιοίκηση και με τους ήδη εκλεγμένους και μη να έχουν αρχίσει να δηλώνουν τις προθέσεις τους για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα ήθελα με όλο το σεβασμό που έχω προς όλους τους διακονούντες με όλη τη σημασία της λέξεως στην τοπική αυτοδιοίκηση, να καταθέσω κάποιες διαπιστώσεις μου. 

Διαπιστώσεις τις οποίες καταθέτω όχι για να οξύνω το οποίο κλίμα έχει διαμορφωθεί αλλά για να συμβάλλω στο ελάχιστο στους όποιους σχεδιασμούς των μελλοντικών διεκδικητών, τόσο του Δ. Χίου όσο και της Περ. Βορ. Αιγαίου.

Σχεδιασμών που όπως αποτυπώνονται οι προθέσεις των υποψηφίων επικεφαλής των συνδυασμών από τις διαρροές στα Μ.Μ.Ε. και όχι μόνο κινούνται στις ίδιες παγιωμένες τακτικές. 

Τακτικές που δεν έχουν αλλάξει στο απειροελάχιστο στον τρόπο της συγκρότησης των ψηφοδελτίων των συνδυασμών. 

Συγκροτήσεις που το κύριο χαρακτηριστικό στην επιλογή των υποψηφίων είναι πανομοιότυπο με αυτό που εφαρμόζεται στις μεταγραφές των αθλητικών σωματείων, με ότι συνέπειες ακολουθούν αυτές τις επιλογές. 

Επιλογές που οι συνέπειες τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν αφενός πολλά άξια στελέχη που ηγήθηκαν αυτών των συνδυασμών να αποστρατευθούν οικειοθελώς και αφετέρου να εμπεδώσει στους συμμετέχοντες των συνδυασμών σε ένα όχι μικρό ποσοστό ότι ενασχόληση με τα κοινά εκτός πεδίο δόξης, είναι πεδίο προκειμένου να λύσει κάνεις τα ατομικά και οικογενειακά του προβλήματα. Προβλήματα που είναι πέρα και έξω από τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι όσοι αποφασίζουν να διακονήσουν στα κοινά του τόπου τους.

Γι’ αυτό οι όποιες προσπάθειες για να έχουν επιτυχημένη κατάληξη θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο τόσο από την καταγραμμένη διαδρομή του επικεφαλής του συνδυασμού όσο και την σωστή επιλογή των προσώπων που θα συγκροτήσουν το συνδυασμό. 

Ενός συνδυασμού που για να γίνει πράξη η συγκρότηση του με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά απαιτείται η συσπείρωση όλων αυτών που είναι διαθέσιμοι να διακονήσουν από οποιαδήποτε θέση στα κοινά του τόπου μας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ