30.5.2012 9:59

Το πρώτο μέλημα

 
Τα πρωτόγνωρα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση  ΓΑΠ, αποτέλεσμα της φαύλης οικονομικής και όχι  μόνο πολιτικής της, τα οποία γονάτισαν συλλήβδην όλες τις  κοινωνικές τάξεις της Χώρας- αλλά πρώτιστος τους μικρομεσαίους- δυστυχώς «άγγιξαν» και τους δικαστικούς λειτουργούς.
Οι περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματα τους υπήρξαν τόσο σημαντικές, ώστε  να ξενίζουν και να προκαλούν αίσθηση.
Οι λειτουργοί της Θέμιδος είναι πρόδηλο ότι πρέπει να αμείβονται πλουσιοπάροχα για να μην αντιμετωπίζουν  βιοποριστικά προβλήματα και για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, ασκώντας το λειτούργημα τους απρόσκοπτα. Θεωρώ ότι το πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης  που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές της 17/6/2012 είναι να ασχοληθεί με το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και να το επαναφέρει τουλάχιστον στα προ κυβερνήσεως ΓΑΠ επίπεδα. Προσπάθειες όπως αυτές του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης  κ. Χάρη Καστανίδη «υπαλληλοποίησης δικαστών και εισαγγελέων» (εντάσσοντας τους στο ΙΚΑ και στο ενιαίο μισθολόγιο)  είναι ανεπίτρεπτες, κατακριτέες και καταδικαστέες. Προφανώς αποσκοπούν και αποβλέπουν στην υποβάθμιση της δικαιοσύνης!
Εξυπακούεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πρέπει να δέχονται παρεμβάσεις στο έργο τους. Και τούτο το αναφέρω έχοντας κατά νου την εμπειρία που πρόσφατα βίωσαν οι δυο κατά γενική ομολογία έντιμοι, άμεμπτοι και άριστοι οικονομικοί εισαγγελείς  κ.κ. Γρηγόρης  Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης κατά την άσκηση των καθηκόντων  τους. Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Γρηγόρης  Πεπόνης στις 5 Ιανουαρίου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά αναφέρει, «δεν είμαι υποτακτικός του Υπουργού». Άραγε ποιού Υπουργού και για   ποια αιτία;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ