Η Παγκόσμια  Ημέρα Φυσικοθεραπείας (ΠΗΦ) έχει καθιερωθεί και εορτάζεται  κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ιδρύθηκε το 1951 η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών (World Confederation for Physical Therapy - WCPT)) και συμπληρώνει  φέτος 65 χρόνια ζωής. Η  ημέρα αυτή σηματοδοτεί την ενότητα και την αλληλεγγύη της Φυσιοθεραπευτικής  κοινότητας σε όλο τον κόσμο και  έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας σχετικά με την καθοριστική συμβολή του Φυσικοθεραπευτή στην βελτίωση της  υγείας, της κινητικότητας, της ανεξαρτησίας τους και της ποιότητας ζωής.

Καθώς τα χρόνια περνούν η κίνηση γίνεται πιο δύσκολη, οι τραυματισμοί είναι πιο εύκολοι και πιο ταχτικοί ,οι ασθένειες, και ο πόνος αυξάνονται  και φυσικό επακόλουθο είναι να μειώνεται και η ποιότητα της ζωής . Οι φυσικοθεραπευτές σε συνεργασία με τον ασθενή , με το στενό περιβάλλον του ,και με τους άλλους επαγγελματίες υγείας γιατρούς, εργοθεραπευτές , λογοθεραπευτές, νοσηλευτές   ,έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν στην διατήρηση τις κινητικότητας και της ανεξαρτησίας. Μέσα από συμβουλές και προγράμματα άσκησης οι φυσικοθεραπευτές εκπαιδεύουν τους ανθρώπους ώστε να αποφευχθούν μακροχρόνιες δυσλειτουργίες και να ξεπεραστούν σωματικοί περιορισμοί ενθαρρύνοντας τον ασθενή για μια φυσιολογική ζωή. Βοηθούν στην διαχείριση του πόνου, τους διατηρούν δραστήριους όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι Φυσικοθεραπευτές είναι οι ειδικοί στο να βοηθούν ανθρώπους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρόγραμμα άσκησης –λόγω ασθένειας ή προχωρημένης ηλικίας– να γίνουν πιο δραστήριοι. Δουλεύουν με όλους τους ανθρώπους για να βελτιώσουν την κινητικότητα και λειτουργικότητά τους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:

• Μειώνεται κατά 50% ο κίνδυνος κινητικού περιορισμού των ανθρώπων με φυσική

δραστηριότητα

• Περισσότεροι από το 1/3 των ανθρώπων πάνω από 70 χρόνων αδυνατούν να

ακολουθήσουν τις βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για σωματική άσκηση.

 

 H φυσικοθεραπεία προσθέτει ζωή στα χρόνια των ανθρώπων βοηθώντας τους να είναι ανεξάρτητοι

Όπως είναι φανερό η φυσικοθεραπεία έχει  σημαντική επίδραση στην υγεία και μπορεί να έχει αποτέλεσμα θεραπείας και αποκατάστασης και πρόληψης φυσικά όχι μόνο στα άτομα του γενικού πληθυσμού αλλά και σε ειδικές κατηγορίες, όπως παιδιά, έφηβοι και άτομα με κινητικά προβλήματα

Στο site www.psf.org.gr του Πανελλήνιου  Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών μπορείτε να βρείτε όλους τους φυσικοθεραπευτές που έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εργάζονται νόμιμα.

 

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ